Födis

augusti 16th, 2011

Ons 10 aug

Idag är det min födelsedag. Det är härligt att få sova räv någon timme medan konstiga ljud från pentryt avslöjar att traditionell uppvaktning är på gång. Alltid lika fin sång i många stämmor och lika barnsligt roligt! Alla sex tränger sig in i min minimala koj. ”Jag borde nog bytt strumpor innan det här” säger Paula. Födelsedagsfrukost med lyxig fruktmüsli i kuvösen, dvs. stora sittbrunnen. De spännande paketen innehåller indiansmycken, Alaskabilder, signerad Sverigetröja och flaskpost. Paula lyckas hitta grejor i de olika proviantlagren ombord till en kaka, efter snart två veckor till sjöss. Mandelkvarn har vi ingen men Karin provar min Ulu som jag fått i födelsedagspresent, en traditionell halvcirkelformad inuitkniv med tillhörande skräddarsydd skålformad skärbräda. Mandlarna blir mer finhackade än om de malts i kvarn.

I Elfin Bay möter vi Bud och Christine igen och blir omedelbart bjudna på fest på The lodge tillsammans med gäster och lokala fiskare. Wow, vilken födelsedagsfest! Massa mat, vin och tokiga lekar. En av fiskarna fyller också år så alla sjunger för honom och mig på både engelska och svenska.

3 svar till “Födis“

  1. Bo Månsson skriver:

    Grattis på födelsedagen från stadsbyggnadsförvaltningen.
    Bosse med kollegor

  2. Elizabeth "Syss" Boye skriver:

    HIPP HIPP HURRA i efterskott KÄRA SVÄGERSKA!
    Läser att din födelsedag blev lika underbar och trevlig som Du är och som Du förtjänar 😉

    Allt bara bra här hemma, Benji växer så det knakar och han ska snart flytta med mamma & pappa till hus i Åkarp…spännande värre!!

    Må gott alla med hopp om fortsatt skön seglats.

    Love,
    Syss

  3. Cecilia skriver:

    Stort grattis Lejonet 🙂
    Tror säkert att du fick en fantastisk födelsedag med Bud & Christine!

    Kram från ett annat Lejon!

Lämna ett svar