Ny skepnad

juli 6th, 2012

Sista natten i Fiordland fångade vi fem stora krabbor i vår bur och fick sex av ett kanadensiskt par på en grannbåt. Det blev krabbfest igen! Dagen därpå ändrade Kanada skepnad. Vi kom ut från fjordarna med riktigt höga berg, slingrande sund, häftiga strömmar, vattenfall, björn, regn och dimma till det öppna havet norr om Vancouver Island, till sol, varma vindar, sprutande valar och glittrande vatten. Trots vattentemperaturen, ca 13 grader, var det skönt med morgondopp varje dag (tyckte några, inga namn nämnda). Efter många, många dagars motordunk var det härligt med fin segling och hör och häpna, perfekt spinnakervind. Den första seglande båt vi sett här, amerikanska Loon, utmanade oss. Vi vann! På kvällen låg vi i samma vik. De kom över i sin gummidinge med ett fat hembakade brownies. Vi fick en rulle härlig dokumentation av Ariel under segel. Givetvis fick de motsvarande film av oss.

Ett svar till “Ny skepnad“

  1. Cecilia & Erik skriver:

    Hej goda vänner! Bianca i Brönnöysund hälsar så mycket. Mannskapsbyte och vidare mot Bodö nästa vecka där Cecilia och Nisse kommer ombord. Trevligt att se era fantastiska foton. Lycka till vidare.
    Erik Popey

Lämna ett svar