Back to real business

juli 9th, 2013

Efter sådär 40 års jobb slutade jag Birgitta i förra veckan och blev passionär. Det var härligt, vemodigt, konstigt och underbart! Härligt för att goa arbetskamrater gav mig en fantastisk och personlig avslutningsfest som fick mig att känna att jag och mitt arbete varit betydelsefullt. Vemodigt för att mycket kul är slut. Konstigt för att jag alltid har jobbat. Härligt för att jag och Eric nu i frihet har hela det spännande resten av livet framför oss.

Ariel IV låg glänsande nyvaxad vid bryggan i Bellingham USA, med nytt dunderstarkt ankarspel, två nya solceller som lapade energi under perfekta förhållanden och likaledes två kaxiga vindsnurror.  Eric som har dunderjobbat i över en månad och kompis Bill har arbetat hårt med att få ordning på sladdarna. Vi firade vi med champagne och jordgubbar. Några meter bort på bryggan vältrade en stor säl upp, rullade runt och födde två minuter senare en kut.

6 svar till “Back to real business“

 1. Bengt skriver:

  Hej passionerade passionärerna.
  Kul med sälen. Som ett tecken…
  Skota lagom hårt och må gott.

  B&P

 2. Charlott och Lars skriver:

  Härligt nytt ord… passionär, det ska vi också bli om sådär en 20 år! Men först ska vi hinna med spännande äventyr, nu närmast Baja Haha rallyt. Ser verkligen fram emot att ses och en spännande seglats. Lycka till med alla förberedelser!

  Charlott och Lars

 3. Maria L skriver:

  Grattis till pension Birgitta! Roligt att ni är tillbaks på båten, ser fram emot att läsa om er äventyr och sen göra er sällskap i november. Jag har fått en liten dos segling i sommar med gotlandsöversegling och lite drama med knäckt förstag och misstänkt bränsleläcka. Längtar trots det ändå ut på sjön igen! Får hålla till godo med era fina bilder och beskrivningar. Goda vindar önskas er!

 4. admin skriver:

  Ja härligt att vara tillbaka på havet.
  Ser fram emot rallyt och att ha dig ombord
  Goda vinda även till dig!
  Birgitta & Eric

 5. Josette skriver:

  Hej härliga ni!
  Har nu läst alla inlägg, ni verkar inte legat på latsidan precis!
  Vilka härliga vardagsupplevelser ni har, sälfödslar, fyrverkerier och yoga…
  Tänk att ni nu bara har frihet framför er!!!
  Jag har ännu inte börjat jobba efter semestern men jag vet redan att det är ett stort tomrum efter dig Birgitta, usch och fy…
  Nåväl, jag önskar er allt gott och följer med intresse allt som ni har för er!
  Kram så länge!
  Josette

 6. admin skriver:

  Hej vännen!
  Ja livet har verkligen ändrat sig, massor att ”göra” men aldrig ont i magen … Bara du vet vad det betyder.
  Är j-igt nyfiken på hur det gick med seglingen på Kanarieöarna???
  Hoppas vi får ihop det i Mexiko!
  Kramar
  Birgitts

Lämna ett svar