Kräm, bröd & back in Vancouver

juli 23rd, 2013

Så har ett år gått och vi är tillbaka i Vancouver. Sedan förra inseglingen i denna spännande storstad har Eric jobbat tre långa perioder i nordnorge och en i norra Sverige. Jag har tillsammans med en massa engagerade människor i Helsingborg genomfört ljusfesten Drömljus. Vi har firat födelsedagar, jul och nyår, träffat släkt och vänner, sprungit löprundor och allt annat som man gör. Nu är vi sedan några veckor i ett nytt äventyr och nästan vad som helst kan hända. Husen i Vancouver kan till exempel se ut nästan hur som helst.

Efter lyftet på energipåfyllnadsfronten med sol och vindkraft, har vi nuförtiden så mycket kräm i båtbatterierna att jag kan ladda datorn när det behövs och skriva när jag vill. Fantastiskt!

Första brödet är bakat! Vi provianterade för två veckor innan vi lämnade vinterhamnen i Bellingham. Brödet tog slut först, som det alltid gör på långsegling… Men det visade sig att brödbakning är som att cykla, kunskapen sitter kvar efter lång tid och finns självklart där när den behövs. Ett färskt båtbakat ”multigrain”bröd med linfrön i, slog de amerikanska plastförpackade med hästlängder.

Lämna ett svar