You name it!

november 11th, 2013

30,6 grader i vattnetBåtnamn är viktiga saker. Namnen på de nu omkring hundra båtarna omkring oss i rallyt säger en hel del om sina ägare. De kan handla om längtan efter bättre klimat eller väder som ”Sunshine”, ”Pacific Breeze” och ”Endless Summer”, djur och natur som ”Winterhawk”, ”Moondance”, ”Dolfino” och ”Green Panther”, drömmar som ”Cool Change”, ”Set Me Free” och ”Miss Adventure”, musik som ”Hotel California”, ”Let It Be” och ”Celebration” eller som personnamn, ofta på en älskad kvinna, som ”Angelina”, ”Betty Jane”, ”My Bonnie Karen” eller ”Anna”.

”Ariel IV” är den fjärde i raden av våra båtar. Den första Ariel var en vacker skärgårdskryssare i trä. Hon hette redan ”Ariel” när Eric köpte henne. Ordet Ariel handlar om vind. Det finns en god, lite busig, vind ande i Shakespeares drama ”Stormen”. Tvättmedel och sjöjungfrur är inget vi bryr oss om.

Vi har träffat en båt som heter ”Still crazy after all theese years”. Det måste vara lätt jobbigt att bokstavera namnet vid formella anrop.

Namnet på stället vi nu har nått är Cabo San Lukas. Mållinjen är korsad, målet är nått, hurra för oss!

Margharitas gjorda, soltaket uppe, havet blåblått och varmvarmt!

 

4 svar till “You name it!“

  1. Cecilia skriver:

    Det låter så härligt! Varmt, spännande och säkert en hel del super bra segling! Må gott! Kram Cecilia B

  2. Charlott och Lars skriver:

    Ar allt lite avensjuka pa Maria som ar kvar ombord. Visserligen ar en stor mjuk sang, dusch utan vattenbegransning, ett flott poolomrade skont ett par dagar, men kommersen, allt dunka-dunka, bling-bling ar inget for oss… Saknar gunget, de lugna kvallarna, havsbrisen och inte minst att fa folja med pa vidare aventyr. Tusen tack for ett par fina och aventyrliga veckor. Keep on bringing good spirits!

  3. Bengt Wängelin skriver:

    Annars är sjöjungfru intressant, Ariel hette den lilla sjöngfrun i Disneys version och alla som sett filmen vet att hon i slutet fick sin prins Eric. Och yttermera, Ariels pappa heter Triton, precis som vår båt.

Lämna ett svar