Segling på land

februari 17th, 2014

Segling på landEfter en fantastisk landresa genom Mexiko är vi nu tillbaka ”hemma” igen. Ariel IV har lämnat bryggan där hon låg i säkerhet när vi var iväg, och återgått till ankarplats som vanligt. Vardagslivet ombord är sig likt. Segla, fiska, spana på havsinvånare, kolla in närmaste by/beach/berg, sova, äta, hushållsjobba, båtjobba, umgås, relaxa, …

Alltid finns det något som behöver göras på båten. I två dagar har Eric iförd våtdräkt legat under Ariel och skrapat bort snäckor. Jäklar vad de hittar båtbottnar fort i dessa varma vatten. Jag har suttit i stekande sol på däck och pumpat vår ”shallow water breathing apparatus” som ger luft till Eric. Alla våra fyra armar är helt slaka, helt slut.

När botten blivit slät som en babykind kan vi segla flera knop snabbare än när en massa utbuktande snäckor tar emot. Så vi lämnar Banderas Bay, seglar vidare söderut igen. Havet kokar av marint liv. Valar hoppar omkring oss, delfiner i hundratal, flera stora havssköldpaddor och kaskader av bubblande småfisk med jagande sjöfågel strax ovanför. Här i Mexiko seglar vi ofta på land. Sjökorten stämmer inte alls. Öarna på bilden finns inte heller, de ligger 50 sjömil längre söderut i en annan vik.

Ett svar till “Segling på land“

  1. Sven-Arne o Rigmor skriver:

    Hej, härligt att läsa. Här hemma är det OS som gäller i väntan på våren !!! men den närmar sig-snön borta-ljusare på kvällen-plusgrader- haa det gött

Lämna ett svar