Dinge-cirkel-fest

februari 24th, 2014

Genom djungelnNär man ”raftar up” och bildar en flytande ö, lägger man ett antal båtar för ankar intill varandra och får en slags flotte att umgås på.

I Tenacatita, en bit söderut längs Stilla Havskusten i Mexiko, blev vi inbjudna till en dinge-raftup. Det har vi aldrig varit med om förut. Ett trettiotal cruisingbåtar låg i viken. Tjugofyra dingar samlades längst in på grundare vatten och band fast sig i varandra så att det bildades en stor cirkel. En dinge hade sitt ankare i botten.

En kille reste sig upp, blåste en stark klar ton ur en snäcka, och sa med glimten i ögat sa att han var borgmästare i viken. Han höll sedan ett fint litet tal om livet som långseglare och varför man väljer det.

Sedan bjöd han till knytkalas, det märkligaste vi varit med om. Alla bidrog med varsitt fat innehållande små bitar av pajer, pizzor, sallader, bröd, kakor, efterrätter etc, you name it. Faten skickades runt med början till vänster. När vi tagit lite från varje fat som passerade, hade vi en hel färgrik buffémåltid framför oss.

Festen fortsatte, alla berättade lite om sig själv, stående i sin dinge, några personer spelade och sjöng. Sista låten var vi alla med och spelade på allt som tänkas kunde. Vår dinge blev en trumma. Alla hurrade när solen gick ner. Vi hade fått flera nya vänner.

Nästa dag for vi på dinge expedition bland krokodiler i ett mangroveträsk.

2 svar till “Dinge-cirkel-fest“

  1. Mattis och Pirjo skriver:

    Tänk så lite det behövs för att det ska bli en STOR fest!
    Läcker bild på Eric.

Lämna ett svar