Slutet gott allting gott

augusti 11th, 2015

Eric och papayaWatermakern hittades efter sju veckors cirkulation i US postsystem. Det vet ni ju redan. Fantastiskt nog blev den sedan snabbt lagad i San Francisco av Spectra (utan kostnad!) och återsänd till oss, nu på Fiji, på totalt sju dagar. Men det mest fantastiska av allt var, att den gamla maskinen, trots att delar bytts ut till nya, passade och fungerade! Wop, wop! Nu ska det duschas och tvättas och drickas och diskas och lyxas med allt det som vatten handlar om.  Tänk på det ni därhemma i husen och njut.

Orkanens öga tittade inte på Fiji. Det förlorade också hela sin skärpa. En himla massa vind men ingen råkade illa ut. Vi fick bra vindskjuts till Denarau vid Nadi där vi nu ligger i marina och väntar på Jens, vår yngste som ska med ut och upptäcka den riktiga Castaway Iland, Treasure Island, Robinson Crusoe Island, Beachcomber Island och alla de andra kända paradisöarna på Fiji.

Att ligga vid brygga är alltid en riktig lyx. Att få spola båten och lätt kunna hoppa iland är inte vardagsvara. Bara inte kackerlackor vandrar ombord på förtöjningstamparna förstås. Efter regn och vind i orkanens utkanter skiner nu solen igen varje dag. Vi är glada. Firar med att plocka lite papaya.

 

7 svar till “Slutet gott allting gott“

  1. Jan Hayashi skriver:

    Aloha Boye’s! So glad to finally be able to read your postings, and that all is well. My two friends from Hawaii (and they now reside in New Zealand), John and Leilani on the s/v Amazing Grace told me that they had briefly met and chatted with you. I’ve known them since I was 20 (won’t say how long ago that was!).
    We are watching TS Hilda as it approaches Hawaii. Happy all is well with everyone and Ariel IV!

  2. Cecilia Nilsson skriver:

    Skönt att inte ögat tittade på er och att ni kan ta det lugnt och käka papaya….

    Kram, Cecilia

Lämna ett svar