En bit Afrika

november 26th, 2017

Det känns nästan lustigt. Efter hård segling, först till Mocambique och sedan till Richards Bay Sydafrika, ligger vi plötsligt i en skyddad hamn. Människor strosar runt och tittar på båtarna, restauranger och barer är fulla. Kul och ordnat land liv.

Vi har inte kunnat motionsspringa på öarna i Indiska Oceanen. Våra kroppar är smidiga och starka som resultat av båtlivet men det är dåligt med flåset. Sagt och gjort. På med löparskorna. Första rundan går ut på ett fritidsområde, en halvö i närheten. Vi springer lugnt och skönt, wow löparbenen funkar fortfarande. Eric råkar trampa på en gren som sticker ut från en buske. Sällan har han blivit så direktskrämd. En apa far ut ur busken, skriker och nästan attackerar. Hoppsan förlåt lilla apan vi menade inte att trampa på din svans. Nu ser vi att det överallt sitter apor och tittar på oss.

Längre fram går rundan över en å. När Eric springer fram mot bron dyker plötsligt en stor flodhäst upp bakom en buske. Adrenalinet far i topp igen. Flodhästar kan vara riktigt farliga om man kommer för nära.

Vi vänjer oss, javisst apor och flodhästar lite här och där. Vi vill se mer av det afrikanska djurlivet. Bara en timmes körning härifrån ligger Unesco World Heritage” iSinangaliso Wetland Parc” och lite längre bort ”Hluluwe-iMfolozi Game Parc”. Den senare brukar kallas den näst bästa i Sydafrika efter Kruger Parc.

Så en underbar dag åker vi safaribåt i iSingaliso och ser stora familjer av flodhästar nästan vart vi än tittar. Och det som vi först trodde var en massa stockar som flyter i vattnet visar sig vara fullt med krokodiler. För att inte tala om alla fåglar överallt …

När vi trodde vi inte kunde bli mer överraskade och imponerade kör vi nästa dag in i Hluluwe-iMfolozi på små sandvägar. Bakom första kröken står en hel flock zebror och betar. En hjord antiloper springer över savannen. Längre bort tittar stora snälla ögon på oss över trädtopparna. Jättelånga halsar på prickiga kroppar med långlånga ben. Giraffer i vild miljö trodde vi inte riktigt på att vi skulle få se. I närheten av en flod kommer en gigantisk noshörning mot oss i vår lilla hyrda bil. Läskigt! Han skulle lätt ha kunnat välta bilen. Så fortsätter dagen med upptäckter av vilda djur. Ögonen rinner efter allt spanande in i bushen. En fantastisk bit Afrika!

3 svar till “En bit Afrika“

Lämna ett svar