Tomtens huvudbry

december 8th, 2018

I år får tomten svårt att hitta oss. Undrar om han har GPS eller om hans renar kan lukta sig till den unika havsglöggen ombord. Ariel IV befinner sig på julafton förmodligen halvvägs mellan Afrika och St Helena. Sydatlanten brukar vara snällare än Indiska Oceanen så vi hoppas kunna glida fram med Gandalf (vindrodret) som styrman och vi två julfirare med skinka, sill och snaps på fördäck i solnedgången. Får se hur det går med den förhoppningen …

Ja, det är därför vi lägger ut vårt ”julkort” så här orimligt tidigt. Vi avseglar från Sydafrika på måndag och kommer förmodligen att ha svårt hitta internet framöver, innan vi slutligen angör Sydamerika och Rio De Janeiro i början av februari.

Maststöttan under däck har omvandlats till blyg julgran med falska grankvistar, ljus, små halmbockar och röda kulor. Advent-staken har surrats till bordet med starka tampar. Vi är redo att lägga loss.

16 svar till “Tomtens huvudbry“

 1. Peter & Eva skriver:

  God Jul och hoppas ni får en fin segling!

 2. Cia skriver:

  God Jul och Gott Nytt År!
  Önskar er en fin översegling. Kram Cia

 3. Syss skriver:

  Stor kram till er båda och hoppas ni får en behaglig seglats över till St Helena. God Jul från Lund och mig❤️

 4. Francina skriver:

  Fair winds Ariel IV, Joyeux Noël et Bon et Heureux Année 2019 to you
  Birgitta and Eric. Waiting to have news, maybe from St.Helen?
  Best wishes for the next adventure,
  Love, Francina ???

 5. Christine skriver:

  GOD JUL, GOTT NYTT ÅR och GOD SEGLATS!
  Kramar från Christine m fam

 6. irene grahn skriver:

  I år kör vi nyårsafton utan er… minns fortfarande hur härligt det blev när vi tillsammans skapade nyår hos oss på Trädgårdsgatan. Återkommer med rapport från 2018/19. Önskar er en seglats helt enligt era önskningar! God jul och gott nytt år!

 7. Jørgen Bo de skriver:

  Hej Ariel IV

  God jul og god vind. Pas godt på båden.

  Jeg er en af de lykkelige frie ejere af dengang danish xy amite

Lämna ett svar