Mellan penseldragen

juni 6th, 2010

Vi har än en gång haft tur med vädret. På Öckerö Ö-varv var det sol och varmt hela veckan och vi är nu helt färdiga med alla stora och små projekt som vi hade på listan. Med stor hjälp av Josef och Harry så blev botten målad, det framåtseende ekolodet och den nya loggen monterade och läcktriangeln testad. Triangeln kan vi kasta över skrovsidan om någon olyckshändelse gör att det blir hål i skrovet. Det är en skön känsla  här på Ö-varvet och mycket kompetent personal! Trots att det är full aktivitet och en massa båtar åker upp och ner ur vattnet så är det en otroligt go stämning. Man kommer och frågar oss hur det går och om vi behöver något. Här finns omklädningsrum, dusch, bastu, kök och till och med övernattningsrum. Vi har också haft en massa fikapauser och grillkvällar med Niklas och Lotta på Explorer, Ola Skinnarmos’s båt. Vi väntar nu på att man skall sjösätta en militärbåt och sen är det vår tur. Vi seglar direkt till Långedrag där sonen Jens väntar, nyss hemkommen från Sydostasienresa där han ryggsäcksrest i fem månader. I Långedrag tar vi ombord färskmat och besättning och lämnar sedan Sverige, förmodligen på nationaldagen.

8 svar till “Mellan penseldragen“

  1. Sture Bohlin skriver:

    Lycka till på resan.skall bli roligt och mkt intressant att följa Ert äventyr. Själv har jag aldrig kommit längre än från Särö till Strömstad. Numera sitter jag på Tjörn utan båt, det hade varit värre att sitta på sjön utan

  2. bengtåke skriver:

    ni han före 😉
    vad jag kan se så har ni lämnat göteborg i dag 6 juni
    själva kommer vi iväg som i morgon bitti (måndag)
    vi seglar från bua upp till vrångö, det får bli vårt mål i morgon.
    vad jag förstår så är ert mål norge nästa.
    god lycka på er långa resa, hälsa min arbetskamrat jörgen.
    //bengtåke

  3. Hans-Bertil Håkansson skriver:

    Som væn till Harry och seglar entusiast kommer jag følja er hela vægen. Imponerande projekt. Ser att ni passerat norr om Skagen under morgontimmarna. Det regnar intensivt i København just nu, hoppas ni har bættre væder.
    Lycka till på færden!

    Hans-Bertil Håkansson i Hellerup

  4. Robert P skriver:

    Skickar en hälsning till scoutkamrat Jörgen och hoppas att ni står ut med hans snarkningar. Skall bli spännande att följa Er resa och hoppas att bössan inte fryser utifall att ni skulle komma i behov av den.

    Lycka till och må Poseidon vara på Er sida !

    Robert P Karlsson, Långedrags Sjöscoutkår

  5. Lennart Claesson skriver:

    Hej!
    .. och god samt lyckosam resa. Själv är jag ynkligt sjörädd, men följer gärna vad som händer på det blåa, farliga, där ute. Ska bli otroligt intressant att följa er. ”Ser att ni passerat norr om Skagen”, skriver Hans-Bertil här ovan. Hur och var ser man det?
    Lennart i Kullavik

  6. Thomas Romell skriver:

    Grattis till den första etappen, som väl egentligen blev två, och en speciell hälsning till min arbetskamrat Jörgen. Vad gjorde ni i Eigersund? Var det kanske sjösjukan som hade slagit till? Jag kommer att följa er vidare färd och hoppas att isläget kommer att vara sådant att ni lyckas med ert projekt.

    Lycka till!

    Thomas Romell

  7. Rasmus Boye skriver:

    Lennart – du kan se båtens position här:
    http://www.arielfyra.se/nordvastpassagen/position.html

  8. Erik skriver:

    Bergen på morgenkvisten?
    Sjelden har jeg vinglet så mye fram og tilbake i tanken om å gjöre livets eventyr som fra förste gangen jeg hörte om dette fantastiske prosjekt! Det ble aldrig til at jeg undersökte mulighetene for å bli med på en etappe, men via datorn kan jeg fölge dere – nesten med en fölelse av å väre med. Kräver bare litt evne til innlevelse. I fjor var det Höganäs – Oslo – retur for meg i den trofaste Forgus 31’an. I år har den fått nye dekksluker og nytt storseil. Nå skal jeg ta meg Sjelland rundt. Vi har alle våre ekspeditioner i livet – om enn i ulike omfang, men likevl som personlige utfordringer avhengig av tidligere erfaringer.
    Må alle guder og andre maktfulle skapninger fölge dere på ferden med velvilje og litt ekstra positiv oppmerksomhet.

Lämna ett svar