Skagerack

juni 10th, 2010

Så otroligt segt och jobbigt det kan vara med motorgång timme efter timme, men sträckan mellan Göteborg och Lista och Lindesnäs på Norges sydsida skulle visa sig vara som den alltid är, seg! Vi fick vind på natten och då massa vind med blöt segling och svårt sova men åtminstone kunde vi nästan sträcka Lindesnäs. Det kom plåster bakom flera öron men alla klarade sig från att offra till havsgudarna. Efter nästan två dygn kunde vi angöra Egersund som alltid är en bra hamn att vila upp i. Efter en härlig dusch där vi gemensamt lyckades duscha snabbt efter varandra på 20 NOK, åt vi en härlig middag som Josef fixat till med ”ankardram”, ”ankarsup”, ”angörare”, ”hamnare”, fast bara en liten en. Plötsligt stod två äventyrare på kajen och berättade att dom också skulle gå Nordvästpassagen. Dom låg uppe på ett varv, med sin gröna svenska Ansö39, och skulle lämna Norge om en vecka, så vi lär nog ses mer. Men våra väderkartor ser allt annat än positiva ut, Nord till Nordvästvindar ända fram till tisdag nästa vecka och en fiskare i Egersund sa att det skulle blåsa liten storm om ett par dagar? Kanske skulle vi ta en tur på fjellet istället när vi ändå är i Norge?

4 svar till “Skagerack“

 1. Göran Boman skriver:

  Hej,
  En hälsning från brygga 600 i Halmstad
  Allt väl.

  God tur !

  //GB

 2. Roy & Birgitta Johansson Orust skriver:

  Vilken otrolig segling ni är på väg att göra.Spännande att följa er färd.
  Speciell hälsning till Jörgen .
  Roy Johansson GBG Energi
  F.D TEB PC rojo

 3. Robert P skriver:

  Hej,

  Fredag kväll och man blir nyfiken på vad ni egentligen håller på med. Surfar in på Er position och hittar Er under ”Position 50” mellan Nikolaikirkeallmenningen och Lodin Lepps Gate i Bergen. Är inte detta beryktade hamnkvarter ?

  Detta är ju flera meter från Bryggen och där båten rimligtvis borde ligga väst om denna.

  Sen fredag kväll !

  Alltid redo !
  Robert

 4. Peter Bryttne skriver:

  Hejsan!
  Håller alla tummar jag har för att vädret skall skärpa till sig och erbjuda en god tur till Island. Fortfarande känns det ett sting av besvikelse över det faktum att jag inte kan följa med – fast det är klart att det också känns bra att vara vid min mors sida när hon är så krasslig.
  Hoppas ni kommer att skriva lite om hur utrustning osv fungerar också under resan. Håller ju på och utrustar min båt och det känns himla intressant att höra ifrån er hur prylarna hänger ihop.

  Jag kontaktar Birgitta ang DVD skivor osv – det är en laddning på gång med henne.

  Må riktigt gott och all välgång på turen
  Hälsar
  Peter B

Lämna ett svar