Birgitta och Kåre mönstrar på

juli 20th, 2010

Så var det dags. Jag Birgitta flög ut till Grönland med enkel biljett, för att mönstra på Ariel IV i Nuuk huvudstaden. Min bror Kåre var också med. Alltför länge har vi fått följa expeditionen på avstånd genom texter mejlade hem via kortvågsradion, som jag sedan lagt ut på bloggen. Kanske kommer det nu att bli lite längre mellan blogginläggen. Bengt och Josef mönstrade av och skulle flyga hem efter 3000 sjömil från Råå till Nuuk.

Air Greenland imponerade på oss med sin fina service. Det kändes som om den baserades på personligt engagemang och omtanke. Personalen visade en uppenbar stolthet över sitt flygbolag som har inneburit att en viktig livsnerv skapats med Danmark och Europa.
En glad taxichaufför försökte prata danska med oss och vi försökte prata danska med honom. Vårt samtal blev inte så givande. Folk vi såg på gatorna såg ut precis så som man tänker sig att Grönländare ska se ut. Där fanns också en del med danskt utseende.
Vi anlände till en Ariel IV som var brokig av alla Mustoställ och diverse underställ på tork över bommen. Solen sken och Eric och Jörgen som seglar vidare med expeditionen gick omkring i t-shirt. 14 grader i skuggan men säkert över 20 i en härligt värmande sol. En bit bort flöt ett stort isberg förbi.

2 svar till “Birgitta och Kåre mönstrar på“

  1. Marie skriver:

    Hej!
    Härligt att höra att du Birgitta o Kåre kommit fram till Nuuk, utan missöden 🙂 Ni kan vara glada att båten var lite brokig, de varma kläderna behöver ni alla!
    Vi har haft över 27.5 grader varmt i Göteborg idag, bara att njuta! Jag har hälsat på i Onsala o stekt Gullholmstorsk o lagat fiskpudding till Stig o Margit, kan lova att det var uppskattat! Segla lugnt och ha de så gott, kramar Marie

  2. Bo Wiman skriver:

    Har Kåre Plåtat några Isbjörnar än? FRyser ni? Hälsningar Rossy o Bosse

Lämna ett svar