Kyla

oktober 7th, 2010

Vi har levt nästan utomhus i många månader nu. Temperaturen har växlat mellan omkring tio grader soliga dagar på lägre breddgrader, och omkring noll i norra delarna av Nordvästpassagen. Vi har en värmepanna i båten men den kan bara köra när båten ligger still. Under gång har vi två fotogenlampor som ger grundvärme. Spis- och ugnsanvändning ger mer värme och de sex kropparna ombord alstrar värme. Ibland har det varit riktigt kyligt under däck. Då gäller det att efter sin vakt snabbt få av alla kläder och komma ner under täcket. Visst har vi frusit en del gånger men det är fantastiskt hur vi har kunnat vänja oss vid detta uteliv, anpassat antal klädlager och använt lämpliga mössor och vantar för olika förhållanden, inne och ute. Och kroppen är underbar, den vänjer sig i sig själv. Jag kan jobba ute på däck med bara händerna ibland, på ett sätt som jag inte trodde var möjligt.

2 svar till “Kyla“

 1. Victor skriver:

  So, you are in the Bear Country at Geographical Harbor. Its nice to be there while there are
  better places on East side of Kodiak Is. Who is being eaten first, you or Bears.
  Are you going to stay at Kodiak or heading to Vancouver. Both are fascinating while later more comfy. Sailing through Gulf of Alaska is tricky and fast to Vancouver.
  Cheers, Victor

 2. Peter Z skriver:

  Kåre !

  Kan man få receptet på Stormgrytan ?

  Ha de !

  Peter

Lämna ett svar