Ännu ett paradis

oktober 12th, 2010

Så hände det igen, efter några jobbiga seglingsdygn hittade vi ett nytt ”paradis”, ankrade och firade ytterligare några hundra sjömil med en hejdundrande fest. Festerna är en sorts belöning till oss själva efter avverkade jobbiga delsträckor, och de är en utmaning för den aktuella dagens kökslag. Festen blev glögg, Alaskan Amber öl, tonfiskröra i wraps, rotfruktslåda och chokladpudding. Etappens paradis blev en underskön ankarvik, Geographic Harbour. Ankarvikarna blir för varje gång vackrare och vackrare och vackrare! Här fanns solbelysta snöklädda toppar, hisnande höga bergssidor, vilda brusande vattenfall, gröna små mjuka dalgångar, musselfyllda stränder, porlande bäckar, busiga sälar, havsutter som kikade upp, och fullt med örnar som svingar sig… och grizzlybjörnar, på de stränder som kom upp under ebb. Som så många gånger förut under det här äventyret var det svårt att tro sina ögon

4 svar till “Ännu ett paradis“

 1. Lotta Moraeus skriver:

  Det låter fantastiskt! Stort grattis till er bedrift att gå genom Nordvästpassagen.
  Varma hälsningar från Lotta med familj

 2. Bengt skriver:

  Och vilka namn, Kodiak Island, Port Lions, Old Harbour, Ivanof Bay och inte minst Womens Bay.
  Jag undrar vad som döljer sig bakom alla fantasieggande namn…..

 3. Erik skriver:

  Jag avundar er besöket i Geographic Harbour! Och vilken tur att ni fick så bra väder och inte trycktes ner i tjock dimma.
  Undrar om ni stannar i Kodiak….

 4. Johan på Watski skriver:

  Hej Äventyrare
  Jag och alla medarbetare här på Watski i Malmö vill gratulera er till den stora bedriften att som första svenska båt passera genom nordvästpassagen. Vi hoppas att alla våra produkter har fungerat till er belåtenhet och att ni alla mår bra! Hör av er om det finns något ni behöver hjälp med!
  Lycka till på er fortsatta färd
  Hälsa alla ombord

  Johan Dahl
  Marknadschef
  Watski AB

Lämna ett svar