Ström

oktober 14th, 2010

Den dagsegling över till Kodiak Island, som enligt prognosen skulle bli smörsegling rakt in i sundet mot Kodiak Town, blev en seg motvindshistoria. Vi nådde inte destinationen i tid för att kunna glida igenom med tidvattnet, utan fick gå in i mörker bakom en udde och ankra för natten. Släpplogg, solceller och vindgenerator gav oss ström under dagen så med hjälp av navigator, framåtseende ekolod och radar var det lätt att välja en lämplig ankarplats.

Nästa morgon såg oss mödosamt kryssa in i Kodiaksundet där tidvattenströmmen fångade båten och svepte med Ariel i omkring tio knop genom Whale Pass. Det ösregnade och blåste småspik hela dagen. Skidglasögonen kom för första gången till användning. Vid åtta-tiden på kvällen rundade vi Little Cape Horn, som kodiakborna kallar revet utanför hamnen, och förtöjde äntligen, dödströtta vid kaj. Glögg och risgrynsgröt satt fint.

5 svar till “Ström“

  1. Paul,I agree with you. There is something very satisfying in crossing off items on a goal list or ‘to-do’ list. It helps me feel like I’m gaining momentum after completing 2-3 itmes. There is no substitute for a supportive wife. When she is in your corner, you can’t lose. And when she has that skill to give you a kick in the ass, yet not be nagging, it can be magic motivation. Sounds like you have a great system. Thanks for commenting. – David

  2. http://www./ skriver:

    I can already tell that’s gonna be super helpful.

  3. Lanette skriver:

    Rental Insurance According to HomeAway.com, it is unpredictable. While hoen;wemr&#8217os policies come with many coverage options, standard policies provide coverage to your dwelling, separate residence structures and contents damages. Never refinance and pay closing cost again. The primary factor is that since the owner or at least thirty days each year.

  4. io ho un problemino alquanto fastidioso…il cursore scompare quando mi posiziono su di un'icona, per fare spazio alla nuvoletta che descrive le funzioni di quell'icona..il problema è che quando sono su chromium (ad esempio) ci sono molte icone disponibili e il risultato è che mi lampeggia il puntatore..spero di essermi spiegato bene 😛 grazie!

  5. Walking is a journey, not a millionaire yet. Theymay or may not work for you. Remember that exercise provides your brainwith a wood stove.VA:F [1.6.5_908]please wait…VA:F [1.6.5_908](from 0 votes)

Lämna ett svar