Tvätt

oktober 17th, 2010

Tvätt ute, tvätt inne, tvätt i hjärta och tvätt i sinne, skulle man kunna brodera på en fin bonad och sätta upp på Nordvästpassagesidan. Äventyr, upplevelser, skönhet, vildmark, is, hav och vind. Javisst det var det, det var. Men också tandborstning, matlagning, sängbäddning, toabesök, städning, båtunderhåll och tvätt. Vardagsbestyren finns alltid med på ett hörn. I tre dagar, vid slutmålsbryggan i Kodiak, tvättade vi, röjde och städade. Kåre och Jörgen kämpade med Eric på däck, spola segel, skura båten, saltvattensanera tampar, kajaker, dingar, dunkar och sånt. Andra dagen under däck, skurade kölsvinet, bar ut tolv bananlådor överbliven mat, torkade kondens och lite mögel, städade lådor och packade Kåre, Jörgens, Lottas och Niklas grejor i tio (!) gigantiska mjuka väskor. De drog iväg till ett litet hotell den sista natten. Skönt och gott om plats ombord men nästan meddetsamma också tomt och saknad! Vi har levt så länge, så tätt tillsammans. Det kändes som en slags björntvätt av hjärtat oc

Ett svar till “Tvätt“

  1. yvonne freudenthal skriver:

    Kära Ni! Tack för att jag fått följa med på er resa genom bloggen. Jag väntar nu hem Kåre som landar ikväll. Jag städar och tvättar för att det ska vara fint och Välkomnande, har också precis varit i grannens handelsträdgård och köpt fint blomma till min man.
    Varma Kramar till er alla och Tack Birgitta för fantastiska Resebrev.
    Från Yvonne

Lämna ett svar