Inget nät i vildmark

juli 26th, 2011

Ons 13 juli

Varm morgon, frukost i sittbrunnen. Ivan, fiskare från en båt i samma vik, kom på besök. Fascinerade lyssnade vi till berättelserna om varandras verkligheter. Med sig som gåva hade han, jag vad tror du, en lax förstås, en red salmon, och dessutom en hälleflundra. Vi tackade förtjust, trots att vi ätit lax till både lunch och middag flera dagar i sträck. Men varje gång vi får ännu en lax av någon tackar vi naturligtvis lika glatt.

Vattnet i havet häromkring är fascinerande turkost, nästan som korallagunerna i Stilla havet. Kanske är Söderhavslagunerna något ljusare. Vi vet inte vad det beror på. Eric och jag paddlade över det och förvånades ännu mer i vår mer vattennära position.

Idag öste solen ner, vi solade på däck och tog ett bad. 15 grader i vattnet och riktigt varmt i luften. Svårt att tro att vi befann oss i Alaska. Det togs många bilder med solande seglare i förgrunden och glaciärer, små flytande isberg och snövidder i bakgrunden. Ankrade i Nellie Juan Anchorage, liten vik helt omgärdad av skog och berg.

F´låt att vi inte lagt in något här på länge, det finns inget nät i vildmarken …

2 svar till “Inget nät i vildmark“

  1. Bo Månsson skriver:

    Hejsan!
    Ja jag undrade just varför det inte fanns så mycket i bloggen. Man vill ju gärna följa med på Era äventyr.
    Det är lugnt på jobbet vi är inte många på vårt våningsplan. Men snart har vi en festival här i Helsingborg, det börjar växa fram.
    Lycka till med den nya besättningen.
    Hälsningar! Bosse

  2. Bengt skriver:

    Nätet är i havet….

Lämna ett svar