Stövlar och valtäcke

september 1st, 2011

Ons 24 aug

Tro det eller ej, när vi vaknar skiner solen nästan, och den fortsätter att nästan skina i flera timmar! Vi lurar oss själva och går ut på stan i vanliga gympadojor. Gissa om de är genomblöta när vi kommer tillbaka. Alla andra bär Alaskasneakers som vanligt, mjuka bruna gummistövlar med en beige rand längst upp. Svenska Pia och klädaffären där hon jobbar har köpt in skandinaviska gummistövlar med blommor på. Lucy på den amerikanska Svanbåten blir överlycklig när hon får se blomstövlarna och köper omedelbart ett par. Vi lycklar oss vid totempålarna. Petersburg är inte bara Lilla Norge.

Eric och jag får syn på en fantastiskt vacker Alaska quilt, ett slags hangjort lapptäcke, med valar i olika färger. Hm, ska vi? Vi köper den, faktiskt! Det blir vår första grej till nya lägenheten i Helsingborg där vi flyttar in till hösten.

2 svar till “Stövlar och valtäcke“

  1. Eric & Birgitta, I see you are still in Petersburg. Have you decided to leave Ariel IV there for the winter? Gene & I are home in dry California. I have been watching the weather forecast for SE Alaska. Rain, Rain and more rain. You were brave to go out without your xtra tuffs and rubber clothes. This is a holiday weekend in the USA. Labor Day weekend. I am going camping with my sister to a beautiful volcanic park East of Eureka called Lassen Volcanic Park. Back to Eureka on Sunday and fishing for Tuna or Salmon on Monday. We are enjoying your blog. Don’t forget, you are welcome at our home or Marina any time. If your voyage brings you down the coast of California please make a stop in Humboldt Bay.
    Your friends, Margaret & Gene Morris

  2. Sofia skriver:

    Härligt att kunna drömma sig tillbaka till seglingslivet med er! Ser ut att vara ett härligt, om än lite regnigt, äventyr ni är ute på nu! Kramar

Lämna ett svar