Gåvor

juni 18th, 2012

Vi har på en vecka fått hemrökt lax på burk, egenjagad hjortstek, fina goda nyfångade Rockfishfileer och två påsar nyfångade stora räkor av människor vi mött och som på så sätt visat sin vänlighet, omtanke, generositet och vänskap. Man ger vad man fångat i naturen. Skulle vi räkna upp allt vi fick under förra sommarens segling ner genom Alaska skulle det bli en väldigt lång lista. Vi var, inräknat våra egna fångster, helt självförsörjande. Man kan inte låta bli att tänka på vad vi ger våra vänner hemma, en flaska vin som ”vandrat från den ena till den andra”. Det är svårt att tänka sig att vi skulle ge bort något egenproducerat till någon vi precis träffat och inte kände så väl. Men kanske säger det bara att naturen är så mycket mer givmild och rik här och inte att vi skulle vara tristare typer där hemma i Sverige.

Lämna ett svar