Visum, säkerhet och bebisar

mars 15th, 2010

Vi har varit en vecka i Stockholm. Tre dagar på båtmässan var kul men hårda bud. En dag i stan, först på vårt förlag och sedan på USA:s ambassad, först ett härligt positivt samtal och sedan ett visum som gäller i tio år. Inget vanligt turistvisum för seglare inte. På mässan mötte vi hjälpsamma samarbetspartners och sponsorer som vill vara med i samband med Nordvästpassagen. Det känns mycket säkrare att nu ha fått en AIS som sänder vår position och tar emot eventuellt närliggande fartygs position. Ett fantastiskt hjälpmedel i ruskväder med dålig sikt. Under veckan i Stockholm fick vi oväntat husrum hos en familj som vi egentligen inte känner så väl. De tog emot oss totalgeneröst, mitt bland sina tre små barn, varav en bara tre månader gammal. Bland blöjor och barnskrik mötte vi en fantastiskt härlig familj som gjorde vår Stockholmvecka riktigt fin. Tack Cecilia och Markus för det. Vi undrar om det har någon betydelse att mormor är världsomseglare …

3 svar till “Visum, säkerhet och bebisar“

 1. Magnus Mattson skriver:

  Hej, tror att vi såg er på Båtmässan i Stockholm, vi har läst alla era böcker och hade just läst om er i Segling och så ser vi er tillsammans med vad vi tror var Micke Westin på På Kryss??
  Hoppas därför att vi kommer att få läsa om er smått fantastiska tur i både båttidningarna och på bloggen, lycka till, vi håller tummarna, Magnus och Lotta

 2. Nalle Lundin skriver:

  Hej på er äventyrare, vilken otroligt häftig grej, tänk att ingen gjort det förut, bra av er att ta chansen. Lovar att följa er på bloggen, familjen är heltokiga i segling, vi seglar en M30, ”Sommarbris” i Stockholm. Lycka till på resan, Nalle med familj

 3. Sissi skriver:

  Vi är också en seglande familj och har följt era tidigare färder och inser nu att era barn är stora och inte kan eller vill segla med längre? Men såg att er äldsta son seglar på egen köl nu. Vi försökte hitta er första bok om jordenruntseglingen men fick låna den på biblioteket, finns den inte att köpa mer? Vi håller tummarna för ert nästa äventyr och då skall vi köpa boken som vi tror ni säkert skriver. Sissi med familj och Albin Nova

Lämna ett svar