Kokosnötparty

februari 4th, 2015

KokosnötdrinkAriel IV låg tryggt i lä vid lånad boj i Lahaina på ön Maui. Men typiskt nog kom en vinterkuling från ”fel” håll. Passadvindarna gjorde uppehåll. Sjön började bygga upp och vi fick akut lämna en nu vågkokande ankarplats och segla över sundet till lästrand vid ön Lanai.

Här finns inte en människa, bara en fantastisk strand och en himla massa kokosnötter under svajande höga palmer. Som att ha lämnat Hawaii och kommit till det ”riktiga” Söderhavet. Akvarieklart vatten och massa koraller. Det är<a svårt att hitta en sandyta att lägga ankaret på.

Detta underbara ställe kunde vi inte motstå utan byggde läger och njöt av en vildmarkskväll vid öppen eld. Eric blev inspirerad att ta fram gitarren och vi sjöng alla fyra, i fyra mycket personliga stämmor …

4 svar till “Kokosnötparty“

 1. Bengt skriver:

  ”Far, jag kan inte gå upp min kokosnöt..”

 2. Sven-Ove skriver:

  Hej.Man kan inte bli annat än avundsjuk när man ser vad ni upplever. Och det var ju tråkigt att höra att ni var tvungna att flytta så plötsligt, men jag kan trösta er med att här hemma på västkusten i Glommen är det minusgrader snöslask och blåst och det kanske får er på bättre humör. Ha en fortsatt bra resa. 🙂

 3. Erik Rakoczy skriver:

  Ni värkar ha det riktigt trevligt. I Ängelholm planeras Biancas segling sommaren 2015: Norge Shettland Orkney Hebriderna Calledonien och retur Höganäs. Troligen inte många kokosnötter på den resan. Det var en

 4. Alexandra skriver:

  Well, if I may ask, why didn’t you 1) use a cantonese based input stseym2) use a character based input stseym (5 corners, or whatever)3) use any other writing pad for mac should have worked too, I think?!And do#71&e82ns;t it take ages to write every single character out by hand?

Lämna ett svar