Borta

juni 30th, 2015

Poul vänJa det verkar som huvudpumpen, hjärtat, till vår watermaker har försvunnit i det väldiga postsystemet i USA. Det har gått sex veckor och paketet har fortfarande inte lyckats korsa havet från Honolulu till San Francisco, där pumpen skulle lagas. US Post Service har hittills inte kunnat hitta den och de erbjuder oss 500 kr i ersättning om den inte kommer fram … Personen som postade paketet åt oss skickade som ”vanlig post”. Trots att han fick med pengar till FedEx eller liknande snabb lyxtransport.

Nu känner vi kraften i att ha goda seglar vänner. Även om man inte träffar och umgås med  besättningar på andra långseglarbåtar mer än några veckor eller månader lär man känna varandra på ett snabbare och (kanske) djupare sätt än hemma. Långfärdsseglarna har mycket gemensamt och vi förstår varandras problem. Därför var det självklart att mejla och be amerikanska Poul och Bonnie på ”Romany Star” om hjälp

”Romany Star” ligger ett halvår i Honolulu, dvs. de befinner sig i USA, och är utrustade med telefoner. Så mycket enklare för dem att jaga paket i postdjungeln. Vi är på Samoa i Söderhavet, har ingen telefon och har fått nog av att bara vänta. Fiji väntar på oss…

Enda felet med amerikanska vänner är att de inte kan hålla tummarna. De bara korsar fingrar och det förstår ju var och en att korsade fingrar inte innehåller samma kraft som hållna tummar. Dessutom håller de fingrarna bakom ryggen ibland och då handlar det om lögn. Så nu måste vi hålla tummar dag och natt för att Bonnie och Poul ska lyckas i sin pumpjakt. Kriget mot US post kallar vi det. Håll tummarna för att vi kan få en fungerande vattenmaskin igen!

Men det är ju ingen idé att ankarligga här och gråta. Vi seglar mot Fiji imorgon, via öarna Wallis och Futuna som tillhör franska Polynesien.

Sammantaget ägnar vi oss alltså åt att träna franska och samla regnvatten!

 

 

6 svar till “Borta“

  1. Håller alla tummar och stortå vi har. 16 st totalt. Hur stora vattentankar har ni? KRAM, Linda, Ludvig, Lovis och Otto

  2. Nemo of Sweden skriver:

    Tjötigt med post och väntetider, sånt är aldrig kul. Hoppas att det löser sig! Fick uppfattningen att ’amerikanska vänner’ syftade på postverket och inte de ändå som det verkar trevliga Romany Star?

Lämna ett svar