GOTT NYTT 2016!

december 30th, 2015

Jul 2015, KiribatiGott nytt år, och god jul i efterskott! Vi har hittat internet, i Majuro, huvudort på Marshallöarna, och kan nu kommunicera med världen igen.

Vi kom till en slags halvcivilisation här, med röriga affärer men som har det mesta influget från US. Det finns tomater (wow), grönsallad (fantastiskt), fetaost (halleluja)! Det finns köttfärs så vi kunde steka köttbullar till julafton. Senapssill gjorde vi av en guldmakrill som fångades på vägen hit och snapsen, som var härligt kryddad, fanns i kölsvinet och var tequila från Mexiko. På julafton dansade vi kring vår lilla plastjulgran och sjöng de gamla vanliga julvisorna, men det kändes lite ensamt ombord. Inga barn eller släktingar och inte ens en skandinavisk båt i viken, att fira tillsammans med som förra året på Hawaii. Men juldagen blev desto mer social på en liten korallö utanför staden, med en snorkeltur runt ett flygplan och en helikopter från andra världskriget och senare ett festligt knytkalas på stranden med fyra andra besättningar.

Julbilden togs för två veckor sedan i Abiang lagun, Kiribati, när solen faktiskt sken där mellan regnvädren. Väder och vind runt ekvatorn är minst sagt opålitligt. Men vi hade alltid fulla vattentankar och fullt med elektricitet. Vattensamlare, solceller och vindsnurror är ovärderliga ting på en långseglarbåt.

Här på Marshall ligger vi nu på sju grader nord, återigen uppe i passadvindbältet. Det är svalare, lättare att sova och lugnare mer stabilt sommarväder. Vi njuter, badar och dyker men har inte så mycket sötvatten till duschar och lakanen borde varit tvättade när vi fortfarande var i regnskurzonen.

Till nyår är det annonserat stor fest på gatorna och konsert i parken i Majuro. Låter härligt! Samtidigt annonserar vädersajterna ett annalkande oväder, som möjligen kan utvecklas till orkan. Fy dubbelf-n! Istället för att handla champagne och festmat far vi nu runt i dingen och kontrollerar den förtöjningsboj vi har fått hyra och linor på närliggande båtar. Eric och en kompis ska också dyka ner med tuber för att ordentligt kunna inspektera kedjor och bojstenar.

Så gissningsvis firar vi även nyårsafton ensamma på Ariel IV med vårt hem slängande och krängande i storm. Hoppas vi inte behöver skicka upp en nödraket.

 

23 svar till “GOTT NYTT 2016!“

 1. Gud Jul och Gott Nytt År! Ni ser fantastiska ut och det låter som ni har det mycket bra! Kram Cecilia & Erik

 2. Gott Nytt År ! Och tack för trevliga bilder och rapporter från Er härliga segling !! Avundsjuk som S…..⛵️????

 3. Gott slut och ett Gott 2016!!!

 4. Vilket härligt foto på er! Nyårskramar!

 5. Bengt skriver:

  Gott Gott till er från Lerberget.

 6. GODT NYTTÅR TIL ALLE DERE NEDE I VARMEN! Klæm

 7. Gott Nytt År! Vilka tjusiga tomtar, ni får ta kajakerna istället för släden!?

 8. Så härlig bild! Min kommentar till bilden ser ni på mailen ☺️?

 9. Underbar bild! God jul o gott nytt!?☀️

 10. Francina Pothin skriver:

  Best wishes for a happy New Year 2016 with calm weather for festivities and good sailing after!

 11. Best wishes for a calm New Year’s Eve! and a happy New Year 2016 with good sailing☺

 12. Gott nytt år önskar fam Moraeus!

 13. Önskar er ett riktigt Gott Nytt 2016!

 14. Ha ett fint nytt seglar år?

 15. GOTT NYTT 2016 på Er! Vi är inte hos er som vi trodde men hoppas på ett senare tillfälle. Avis!

 16. Kay & Marianne skriver:

  Ett riktigt gott nytt seglarår önskar vi er, ha det bäst

 17. Gott Nytt År! Tack så mycket för en toppen blogg!

 18. Gott Nytt År kära vänner, det är alltid lika trevligt att läsa om er färd. Vi kommer att sakna er runt bordet ikväll men ni finns i våra tankar! Kramar från Eva o Per!

 19. Åsa Theander skriver:

  Gott nytt år! Vilken härlig bild på er – det syns att ni njuter av livet! Hoppas ni får bra väder, lagom vindar och fina upplevelser hela 2016! Nyårskramar från Åsa o Björn

 20. Är ni typ 24 före?- gott nytt!

 21. Vilken härlig bild! Jag vill önska Er ett Gott Nytt År med många spännande upplevelser!

 22. Josef Steppan skriver:

  Hej och gott nytt år det är alltid trevligt att läsa eran hemsida. Även vi hade en liten storm som hette Helga .På promenaden längs göta kanalen konstatera jag att skridsko åkning är inte möjligt dom har tömt kanalen.
  Många kramar Josef

 23. Mor skriver:

  God fortsättning på jul och det nya året! Hoppas orkanen är borta och att ni har det bra. Vinden tjuter runt knuten och vi har -2 grader kallt och snön kommer förhoppningsvis snart till. Lite försenad julmiddag med Ewa, Fredrik och Felicia ska vi ha nu…. Många kramar från mor….

Lämna ett svar