En sista seglats

maj 1st, 2010

Den här bilden borde vi haft till förra inlägget. Eric på löprunda genom Råååns dalgång, vår, vitsippor. För övrigt finns det ett ord med fyra å i följd: Råååål. Vi var på Valborgsfest hos vännerna Eva och Per. Under en skrattfull eldceremoni i trädgården brände vi sista brädan från deras barns lekkoja. Barnen har flyttat hemifrån. Vi kallar fortfarande akterkojerna i Ariel IV för Jens och Rasmus kojer. Det är nio år sedan de bodde där. Imorgon ska vi gå ut med en av de stora fiskebåtarna från Råå,  tillsammans med hela Erics släkt och ta farväl av hans far. Han önskade att få återvända till vattnet och havet efter ett långt liv. Det blir fint och högtidligt att sprida hans aska över Öresund. Vi kommer att ha minnet av honom med oss var vi än seglar på haven.

Ett svar till “En sista seglats“

  1. Peter Bryttne skriver:

    Hejsan!
    Ville bara säga att jag tycker det låter som ett riktigt fint sätt att säga farväl. Min far älskade havet och seglade alltifrån att han och jag byggde min första båt – en Jolly Scott. Sedan blev det många båtar men den finaste var en Sjögren 25 byggd av Hermansson & Kobel i Henån. Önskar jag hade haft sinnesnärvaro nog att överväga en sådan lösning som den ni valde för askan.

Lämna ett svar