Rött eldklot över Grönland

maj 9th, 2010

Våra gästflaggor inför Nordvästpassagen har kommit. Viktigt att visa respekt för de länder och platser vi besöker. Kanada och US flaggan känner vi alla, men Grönlands, som ett rött eldklot över isvitt hav, den är mäktig i sin symbolik. Med färgerna rött och vitt symboliseras de flera hundra årens band med Danmark. Avsaknaden av det nordiska korset visar Grönlands nyvunna politiska frihet och gemenskapen med andra inuitfolk kring polen. I fältets mitt ses den flammande röda solen över horisonten inlandsisen och ishavets bländande vithet. I inuiternas myter spelar solen en viktig roll. Ariel IV har ”seglat” en första ytterst kort distans på väg mot Nordvästpassagen, från vinterkaj längst in i Rååån till sommarbryggan som är vår ordinarie plats, längst ut mot havet. Motorn är nygenomgången och den gav enbart glada ljud ifrån sig under flytten. Vårt fina nya kapell från Kapell och Annat kommer väl till pass i mösskylan denna vårvintermaj.

2 svar till “Rött eldklot över Grönland“

  1. Peter Bryttne skriver:

    Tre väldigt vackra flaggor tycker jag! Vi som funderar på att test emigrera till Kanada tycker förstås att den flaggan är speciellt fin fast jag måste säga att Grönlands vann mitt hjärta.

  2. Bobbe skriver:

    "I don't know what she just said but I aguut!&qeot;&qroe;If there are no words to use for them, you cannot think of those concepts."I think this is absolutely true and as we are told more and more to restrict our speech that is exactly what is happening.

Lämna ett svar