Ingen skåpdörr bör öppnas

maj 15th, 2010

Wooosch!! Det går nästan inte att beskriva, med överfull skåpbil lämnade vi Josefs kompis butik. Ändå låg hälften kvar på lastbryggan. Josef var himla hygglig och körde en runda till och levererade ännu en full skåpbilslast. Om bilarna var fulla så var det inget mot vad Ariel IV blev när vi äntligen mellan regnskurarna släpat alla överlastade bananlådor ombord. Det gick inte att gå från för till akter utan att klättra över ett berg av mat. Nu har vi sorterat, improviserat, pusslat och antecknat vad som finns under vilka durkar och i vilka skåp. När vår besättning kommer måste de först äta en hel del innan de kan få en koj att sova i och ett skåp att ha sina grejor i. Just nu går det inte att öppna någon skåpdörr utan att en påse russin, en dansk burkskinka, en paket havregryn eller något annat studsar ut i full fart. Två veckor kvar till avsegling! Israpporterna ser än så länge lovande ut. Det finns till och med ett mindre område med öppet vatten i östra inseglingen till Nordvästpassagen. Men det är ju inte därifrån vi kommer förstås…

2 svar till “Ingen skåpdörr bör öppnas“

 1. Peter Bryttne skriver:

  Oj!
  Jag som faktiskt tänkt leva på Nutrilett för att komma ner i vikt lite inför gubb VM i squash som går i slutet av augusti. Får välan springa fram och tillbaks på däck.
  Har ju gjort lite fördäcksgastjobb även om det var för rätt många kilon sedan – dags att jobba hårt för att få en jäkla aptit så att kojen blir sovbar.
  Vet inte om jag nämnde det men hastigt och lustigt har vi gjort om en hel del på Nanuk för om kölen. Nu är det minst sagt rejäla stuvutrymmen som gäller.

  Skall väl också erkänna att jag såg lite på några YouTube klipp på båtar som seglade i väldigt tuffa vatten. Sov lite oroligt men när jag vaknade så undrade jag mest varför båten rörde sig så lite……. Då kom Anton och frågade – Skall vi leka pappa?
  Insåg att jag inte var ombord på en båt utan bara drömt riktigt intensivt. Mitt sätt att mentalt förbereda mig.

  Jag håller också på och fixar en sommarbåt. Har fått låna en Albin Nova hela säsongen mot att jag fixar till den. Härligt att få segla mer. Anna har precis tagit sitt Förarbevis så nu vill hon visa vad hon kan. Gott!

  Insåg en viktig sak – Det blir fasanmej att inte plocka med sig för mycket prylar!!!

  Må riktigt gott!
  Hälsar
  Peter

 2. Hej på er! Vi vill önska er en bra start på seglingen. Vi har just idag sett en grönländsk stålbåt här på Bermuda och tänkte på er. Vi kommer att följa er när vi väl kommer hem och lite innan dess också förstås. Ta väl hand om er och båten, kramar från oss

Lämna ett svar