Tre onda ting och tre goda …

december 6th, 2019

Det började med att vattenpumpen i pentryt gick sönder kvällen innan vi skulle lämna Surinam och segla till Karibien. Eric svor och jobbade hela kvällen med att byta den. Det fortsatte när vi lämnat marinan och gick nerför Surinam River mot havet. En bara några år gammal svanhals i plast där kylvattnet från motorn sprutar ut sprack och vatten for ut i hela akterutrymmet. Eric lagade tillfälligt med silvertape och jobbade med att ösa båten. Det tog timmar medan vi drev nerför floden. När vi äntligen kommit ut till havs och skulle hissa storen, sköljde massor av små fladdermusbajskorvar ut ur segelvecken och formligen regnade över däck och ner genom luckan i salongen. Jättekul med storrengöring både under och över däck i ganska kraftig sjögång på grunt vatten utanför kusten. Som tur var blev det inga märken på seglen.

Men, innan vi lämnade Surinam fick vi självklart hjälp av Janne och Kristina på ”Liv” och alla seglare som också låg vid bryggan, bl.a. med att bära dingen från ett skjul där den förvarats medan vi varit borta. Det är härligt med långseglarvänner som enkelt fattar vad som behöver göras. Och, när vi väl fått upp segel och satt vindrodret fick vi riktigt härlig segling i flera dygn, ”lagom” vågor och vind för skön inte alltför gungig gång.

Efter tre och ett halvt dygn såg vi så skymningsljus längs en strand och konturen av en bergig ö som började bli synlig. Grenada i Karibien växte sakta upp ur havet. I takt med att mörkret föll beslog vi segel och gick sakta för motor in bland ankarliggarna i Prickly Bay. Klockan var bara elva när vi njöt av en ankardram i sittbrunnen.

Lämna ett svar