Nya segel – dags att lägga loss …

maj 23rd, 2010

Nu ligger Ariel IV med vid sommarbryggan med nya segel inrullade i röda solskydd och kapell. På fredag ska vi för första gången hissa dem, de kom från Elvströms i veckan. Vilken känsla! Dacronduk förstås för långseglare men förstärkt med spectra. Vi ska testa dem under arktiska förhållanden och kommer efterhand att lära känna dem lika väl som vi gjorde med våra gamla från 1995. Segel är som en slags själ för varje segelbåt. De gör båten levande och ger den kraft och energi. På onsdag kommer färskmaten ombord. Den stora gummidingen och två kajaker ska surras på däck. Dieseltankas ska fyllas och på torsdag kväll blir det soppa i sittbrunnen med släkt och närmaste vänner. På fredag kastar vi loss och styr mot det kanske största äventyret i vårt liv. Årets issituation i Nunavut ser än så länge lovande ut. Nordvästpassagen – here we come!

3 svar till “Nya segel – dags att lägga loss …“

 1. Bengt skriver:

  Allt efter att den röda randen i vattenlinjen försvinner ner kommer nya vacka röda linjer upp i riggen. Elegant. Nu är det nära…. 🙂

 2. Francina Pothin skriver:

  I’m so sorry I can’t understand Swedish but I did get the last sentence in your blog dated
  23 May: Norvastpassagen :Here we come!! Good luck to you and have a great passage.
  I’ll be thinking of you and all the wonderfull scenery you will see.

 3. Laila Malmborn skriver:

  Läste artikeln i HD i morse. Kommer att följa er blogg framöver. Lycka till!

Lämna ett svar