Mount Obama och Tarzan

mars 10th, 2020

Dominica är vår favorit-ö hittills i Karibien. Fantastiska vandringar i prunkande regnskog. Den absolut härligaste turen gick till ”Boiling lake”. Vi vandrade uppåt, uppåt, neråt, neråt och kom till en dal med varma små källor som genererar pysande rökplymer. Sedan mera uppåt, uppåt, neråt, neråt, nu med hjälp av klätterrep på flera ställen och hopp från sten till sten över forsande bäckar. Med lera upp till midjan nådde vi äntligen, efter fyra timmars vandring, en ca 70 m i diameter, kokande sjö. Ja, det är sant, hela sjön kokar och luften är full av ånga. Benen var som kokt spagetti och vandringsstavarna nästan också. På väg tillbaka badade vi i en ljummen pool med ett vattenfall över huvudet och simmade slutligen in i en ravin ”TiTou Gorge” genom iskallt vatten till en magisk grotta och ännu ett vattenfall. What a day!

Men så gjorde Eric en vanlig inspektion av båtens botten och hittade en bult till propellern som behövde fixas. Han kunde inte göra det under vatten. Guadeloupe, ön norr om Dominica, är fransk. Det är svårt att förstå vad de säger där och kön för upptagning var ca en månad! Men surprise, surprise, efter en nattsegling förbi Guadeloupe befann vi oss plötsligt på ön Antigua istället. Här pratar man engelska och är, som på Dominica, extremt hjälpsam. Efter två dagar var Ariel IV på land, fick propellern fixad och i vattnet igen.

Så nu kan vi fortsätta vandra. Igår besegrade vi Antiguas högsta berg, Mount Obama på 395 meter. Inte så högt kanske men spännande vandring i orörd trollskog, massa lianer och vidunderlig utsikt. Antiguas, i huvudsak svarta befolkning, bytte namn på berget. På en skylt står det; ”In honour of the historic election on November 4, 2008 of Barack, Hussein Obama, first black president of USA. As a symbol of excellence, triumph, hope and dignity. For all people.” Vi önskar att han fortfarande var president.

3 svar till “Mount Obama och Tarzan“

 1. Björn skriver:

  Härligt att läsa och följa er på resan. Särskilt som vädret här hemma inte inbjuder till någon vidare uteaktivitet det.

 2. på Facebook skriver:

  Kul med Dominica! Mina farföräldrar hade hus där sen sextio talet 🙂
  Jag har varit där ett par gånger och gillar verkligen ön! ?️

 3. på Facebook skriver:

  Monkeys in the tree ??

Lämna ett svar