På väg …

maj 30th, 2010

De sista veckorna har Eric jobbat heltid med båten och en massa småsaker har kommit på plats. Namnet Ariel IV lyser nytt och fräscht från aktern, krängkojerna har kommit upp så vi ska kunna sova även i värsta vågorna, fyra meter långa isstänger har surrats på däck. Sista torsdagen var det avskedsparty för släkt och vänner med soppa och öl. Helt fantastiskt! Med omkring 40 personer ombord tog vi faktiskt in vatten i kökshon och fick stänga genomföringen. Men 40 gånger ca 60 kg är ju faktiskt nästan 2,5 ton så det var inte så konstigt. Ariel är ju dessutom redan rejält lastad med all utrustning och proviant för nio månader. I avskedpresent fick vi en isbjörn och en hemvirkad ishavssköldpadda att tillföra båtens numera imponerande lyckobringande  djursamling från hela världen, en bukett hållbara skeppskorvar, en behållare med bokskogsluft som bot för eventuell akut hemlängtan och en hel del stärkande drycker. Partyt blev livat och den (avslöjas härmed) på pulver tillredda soppan blev mycket uppskattad. Elisabeths medhavda kaka delades traditionellt som varje skeppskaka, så den räckte till alla. Min bit var en kvadratcentimer och himal god. Så kom då fredag förmiddag och efter intervju med dagstidningen la vi slutligen loss för det fantastiska äventyr som vi planerat och jobbat för i fler år …

Ett svar till “På väg …“

  1. Elizabeth "Syss" Boye skriver:

    Tack själv för en härlig kväll med alla skönt underbara människor!! Det blev verkligen en bonus och ett sant nöje att få se kladdkakan & vispgrädden räcka till så många och så glada magar (.) även om bara så för en liten kvadratcentimeter!!;)
    Må nu så gott all besättning ombord på Ariel IV med en önskan om riktigt god och fin vind i seglen på hela resan!

    Bamsekram,
    Syss

Lämna ett svar