Captain has spoken

maj 30th, 2010

Allt väl ombord, premiärseglingen, testseglingen, shake-down-cruise, allt gick väl. Vi avseglade från Råå 28 maj kl 11.10 med Bengt som ensam men trogen vän på kajen, vinkande tills han försvann i diset akteröver. Svag akterlig vind gav ingen fart, så för motor och medström åkte vi förbi Helsingborg och lämnade därmed hemmavattnet, Öresund för hur länge då? Hej då Hven, hej då Råå, hej då far. Ombord fanns nu Josef och Harry som tagit med sig arbetskläder för en veckas jobbande på Ö-varvet. Vinden kom och gick, från alla riktningar och håll, med eller utan regn. Efter en runda i byssan blev det pasta och köttfärssås. Lite mindre pasta ombord nu, ännu en liten plats att stoppa in något annat. Vid niotiden på kvällen blev himlen i söder allt gråare och svartare, såg otäckt ut. Vi låg utan vind då vi plötsligt i kikaren såg att det gick vita gäss akter om oss. Snabbt revade vi storseglet, tog in hela genuan. Två minuter senare hade vi 15 sekundmeters slörvind. Hej o hå vad det gick! Snabbt passerade vi Halland och Fladens fyr, sen Nidingen i gryningen och precis när vi angjorde första ön i södra Göteborgs skärgård kl 05.00 steg solen upp till en vacker morgon. Trötta efter en nästan sömnlös natt förtöjde vi vid en skraltig gammal brygga på Styrsö, åt frukost och sen direkt i bingen. På eftermiddagen spolades båten ren från allt salt, promenad, god kvällsmat och 14 timmars god sömn. Nyss ankommen till Ö-varvet på Öckerö har vi klarat första etappen utan att vi behövt lägga till nya jobb på jobblistan! Captain has spoken.

4 svar till “Captain has spoken“

 1. Lars Wennerberg skriver:

  Lycka till vidare på er spännande segling, vi kommer att följa er på färden, varje dag! Själva är vi nöjda med en långtur till Gotland. Fair Winds, Lasse

 2. Lövings skriver:

  Jo vi följde er på AIS:en (http://www.marinetraffic.com) och såg fartökningen. Fortsatt trevlig resa och akta isbjörnen!

  fd grannarna

 3. Christina Backe skriver:

  Grattis till årets jungfrufärd!
  Vi önskar er fortsatt goda vindar och härliga upplevelser. Först måste ni kanske få lite skit under naglarna på varvet sedan är det bara att öppna sinnena och ta in, Kram Stina o Janne

 4. Jonas skriver:

  Lycka till med en fantastisk resa många av oss andra bara drömmer om
  Skall försöka komma förbi om ni har tid
  (Hönö bo)

Lämna ett svar