Möte

augusti 9th, 2010

Niklas och Lotta tog gummibåten ut till en kobbe där de tillbringade en timme med att rensa och filea två stora hälleflundror och en kattfisk som de köpt av fiskarna på morgonen. Vi får lägga in fisken i en lånad frys hos en dansk läkare Poul och hans hustru Kirsten som är barnmorska. När vi lämnar Upernavik har vi så fisk till middagar under nästan en vecka.

Vi träffade Poul och Kirsten i affären där vi frågade om de visste var man kan hitta internet. Direkt blev vi inbjudna till att låna både internet, dusch, tvättmaskin och frys i deras hus. De bor och arbetar här under fyra sommarveckor. Kirsten hjälper barn till världen och Poul tar hand om resten. Nja det finns en fast anställd doktor faktiskt, som gör mindre operationer. Det är nästan omöjligt att få iväg en patient till något mer välutrustat sjukhus. Svårare besvär leder oftast till att folk dör. Grönländarna vet det och accepterar det som naturligt.

4 svar till “Möte“

  1. Peter Bryttne skriver:

    Hejsan!
    Kanske en knäpp fråga men har ni haft några samtal med dom boende om klimatförändringarna som ju diskuteras så mycket i den ”vanliga” världen?
    Må fortsatt gott. Nu väntar Hong Kong för min del.
    Hälsar
    Peter

  2. Robert P skriver:

    Hej,

    Loss Grönland noterat.

    Robert K

  3. Erik R skriver:

    Hej!
    Medan ni själva övar inför alvaret (”mayday”) och möter en kultur som vågar se döden i vitögat, har flera av Ariels vänner hemma i Sverige ätit och druckit tillsammans under helgen i lilla, trygga Ängelholm. Vi pratar om er och är lite stolta över att känna någon som gör den här resan. Nu har jag uppdaterat mig på senaste händelserna och känner alvaret införe vad som nu ska komma. Ni kommer att klara det! Ni har klimatendringarna på er sida 😉

  4. Anneli skriver:

    Vi åt och drack både gott och mycket 😉 Lycka till med mayday!

Lämna ett svar