Isbjörn

augusti 11th, 2010

Regn, rusk och vind nu några dagar. Så fort det lugnat sig seglar vi över Baffin Bay till inloppet till Nordvästpassagen, Lancaster sound. Där på andra sidan finns gott om isbjörn. Lotta som har gått isbjörnsutbildning inom sitt jobb på Polar Quest, berättade för oss andra hur vi ska bete oss när vi möter isbjörn. Visst kändes det lite läskigt för en del av oss som inte tidigare mött björn. Med mycket stor sannolikhet möter vi björn snart.

Det viktigaste är att vi håller ihop i gruppen och ställer oss i bred formation om en björn skulle komma mot oss, skriker och viftar med armarna. Om den kommer närmare skjuter vi med signalpistol och lite senare om det behövs med knallskott för att försöka skrämma den. Skulle det värsta inträffa att en björn anfaller så står Eric och Lotta beredda med varsitt gevär och skjuter på cirka tjugofem meters avstånd alla sina vardera fem skott. De har även ytterligare ammunition om någon mer björn skulle dyka upp. Så fort vi får tillfälle nu ska vi träna björnanfallscenariet.

4 svar till “Isbjörn“

 1. Minna skriver:

  Lotta hon kan hon!
  Hoppas ni slipper använda er av era nyvunna kunskaper!
  Krama om Lotta o Niklas från Minna, Micke o Albin !

 2. Bo Wiman skriver:

  Vem sköter kameran vid björnmöte, Kåre har lovat Rossy bilder! Bosse

 3. Christina Backe skriver:

  Hej på er!

  Jag har hört att Isbjörnar tycker om att bli kliade bakom örat………………………………….
  men det är förstås bara något jag hört i andra eller tredje eller möjligen fjärde hand. Bäst att ni är väldigt försiktiga men njut för all del av tillvaron. Vi längtar ut!!!
  s/y Christina

 4. Jens skriver:

  Får hoppas det inte kommer två björnar för tror inte pappa är så snabb med att ladda om :p

  Men får hoppas ni slipper det där!

  Kram!

Lämna ett svar