Ost, vatten, diesel och el

augusti 13th, 2010

Ariel IV crew älskar ost. Sista dagen i Upernavik handlade vi massor av ost. Osthyllan var tom hela veckan, men just på vår avseglingsdag kom kustfartyget Vestfjord in, med nya varor till butiken.
Det finns inga vattenkranar eller slangar i hamnen. Vatten levereras till husen tre gånger i veckan med en vattentankbil. Den kom efter beställning nästan genast, trots att det inte var ordinarie vattenutdelningsdag. En mycket vänlig vattenman sa att det ”gjorde inget” att han fick rycka ut, även om det var hans lediga dag. Han hade en sorts jour.
Sen kom dieselbilen med en jättestor slang. Den var dimensionerad för hus. Tyvärr har vi gått en hel del för motor nu och behövde ganska mycket. Dieseln kostar bara fyra kronor litern. Vi gissar att det är ett stöd till fiskarna här.
Tillgång till el hade vi fått av en trevlig och hjälpsam person med makt över eluttagen i hamnen. Hittills hade el varit gratis överallt i hamnarna. Vid veckan slut lämnade elmannen fram en faktura på ca 700 kr. Det är grönländska priser sa han.

2 svar till “Ost, vatten, diesel och el“

 1. Vicki Aitaok skriver:

  Greetings from Cambridge Bay, Nunavut.
  When are you planning on getting here? We look forward to meeting you!

  Vicki
  Arctic Coast Visitor Centre

 2. Robert K skriver:

  Fast Kanada ?

  Robert K

Lämna ett svar