Vind, isberg, flytt och flytt

augusti 15th, 2010

Vår lugna vik förvandlades under natten till ett inferno. Regnet smattrade, vinden ökade och vi blev tvungna att lyfta ankaret och kryssa mellan isberg över till andra sidan och ankra om. Tyvärr hamnade vi där i ett strömstråk så även om det var mindre vind var det många isberg som långsamt och lite läskigt kom flytande förbi från glaciären längst in i viken. Vi delade upp oss i fem ankarvakter. Eric måste sova så han kan orka upp om något händer. Mycket riktigt, efter att ha klarat oss undan två närstrykande isberg, svängde vinden och ökade. Kåre som då hade ankarvakt blev tvungen att kalla upp Eric och några till och det blev en hård match mot vågor och vind att få upp ankaret. Som tur är har vi fortfarande midnattssol här så även när vi inte direkt ser den, är det ljust dygnet runt. Så återigen kryss över viken till en annan mindre bukt och ny ankring. Vid det här laget var vi alla ganska slut. Ankarvaktandet och sovandet fortsatte till mitt på nästa dag då stormbyarna äntligen lättade något och vi började känna oss normala igen.

4 svar till “Vind, isberg, flytt och flytt“

 1. Hej! Detta låter jobbigt, men det fixar ju ni. Hoppas ni får lite bättre förutsättningar framöver. Vi vill också gratta dig Birgitta så här lite sent, vi får fira dig mer senare. Det verkade ju som att du fick en oförglömlig dag även om den var lite sen. Vi har funnit oss tillrätta i vardagen igen och börjar få ordning på Aurora. Vi följer er och ser fram emot inläggen. Kramar

 2. Bengt skriver:

  Hej Kämpar. Oj oj, det där lät jobbigt. Följer er med spänning. Bengtivardagen

 3. Marie skriver:

  Hej!
  Usch det låter riktigt jobbigt! Hoppas ni frår det lugnare framöver så ni hinner återhämta er 🙂 Byta ankarplats mitt i natten är inget kul och i de tuffa förhållande som råder just nu så förstår vi alla att det är jobbigt värre.
  Det är stor kontrast till vårt strålande väder vi haft i helgen, På Gullholmen har vi njutit av sol o varma vindar från norr, hoppas inte det var sista sommardagarna som gick……….
  Kramar Marie

 4. Peter Z skriver:

  Hej !

  Tur att ni har Kåre med er, alltid vaksam och alert. Följer med spänning era förehavade. Ha de !

  Hälsningar

  Peter

Lämna ett svar