Västerut

september 11th, 2010

Vi seglar och seglar och seglar, dagarna rinner in i varandra. Det är svårt att hålla reda på vilket datum det är eller vilken veckodag. Även om vi påminns i slutet av varje vakt då nya positionsangivelser ska föras in i loggboken. Vaktlagen är ändrade till ett nu överlappande fyratimmarssystem. Detta för att vi ska få växla vaktkamrater och för att Eric ska få sova mer. Det blev för tungt som kapten att både ta fulla vakter och komma upp ur kojen varje gång det var dags för en besvärlig manöver och tjänstgörande vaktlag behövde förstärkning. Jörgen fick vakten mellan kl 00 och 04 och Kåre mellan kl 02 och 06. Jobbiga vakttider men båda två har lätt för att somna och tyckte det var ok. Efter fem dygns segling tog vi paus en eftermiddag och ankrade upp utanför ett litet rev vid Snowgoose Passage. Stora flyttfågelsträck med snowgoose drog mycket riktigt över oss. Som kalvar utsläppta på grönbete gick vi ovant på gungiga ben, iland på revet. Det såg ut att vara helt överspolat vid storm och högvatten. En ö av sand och stenar i alla storlekar som låg utspridda i vackra lager och mönster. Naturens egna färger är oslagbara. Vi byggde ett läger av ilandflutna stockar och satt runt eldstaden med en liten mackpicknick. Nybakat bröd som vanligt, den här gången solrosbröd. Vi har bakat varje dag i en månad nu. Finax färdiga brödmixer är himla bra. Solen försvann plötsligt, en tjock dimma vältrade in över ön, vinden ökade och Ariel försvann. Vi sköt ut dingen försiktigt mot en dyning som nosade mot land och hittade lätt Ariel igen. Härlig östlig vind! Vi satte segel och drog vidare västerut.

3 svar till “Västerut“

  1. Robert K skriver:

    Hej,

    Lite val även i Sverige. RiksdagsVAL !

    Hur kommer ni att rösta ?

    Bara en liten fråga…..

    Robert K
    Ordningsman

  2. Thomas Ehrner skriver:

    Hej,

    Otroligt häftig segling och riktigt kul att få följa med på detta sätt! Denna final upp mot nordspetsen med dimma, kyla och total ensamhet måste vara ganska spännande och mycket krävande. Ser ni alls några andra båtar?

    Finns det ngn hamn i Barrow? Ser lite knepigt ut på google earth när man zoomar. Själv har jag just leveransseglat en 36-fotare från Valetta på Malta till Split i Kroatien med sanslös värme och otroliga delfinshower…

    Hoppas att allt går väl nu och att ni når slutmålet under oktober månad innan det blir allt för kallt och mörkt.

    Jag gissar att ni nästa år seglar söderut och via Patagonien fortsätter till Antarktis och Sydgeorgien som verkligen är värda ett besök!

    Ring om ni behöver crew.

    Thomas

  3. Erik R skriver:

    Entligen kom förklaringen på varför ni stannade! Och jag som var oroad för att ni råkat ut för något problem. Bra att se ni rör er med god fart vesterut.

Lämna ett svar