Lost?

september 21st, 2010

Så seglade vi sakta i lävind längs kapets nordsida och spanade efter bäckar eller större vattendrag som skulle kunna ge oss niohundra liter vatten till tankarna. Nu fanns inget vatten alls kvar på toa. Vi blev tvungna att borsta tänderna och tvättade oss med hjälp av lite vatten i en gammal youghurtburk som vi fyllde på efterhand. Har du provat en hel morgontvätt i en dl vatten? En stor björn vandrade över bergssidan vi seglade förbi. På en hög kulle stod en dom som liknade de radarspaningsanläggningar vi tidigare sett längs kusten. Vid bergets fot låg en samling hus. Inte en människa fanns att se, en rad stora maskiner och lastbilar stod stilla. Ljusen längs flyglandningsplatsen vid stranden blinkade. Hm, vad var detta? Jörgen funderade över TV serien Lost när vi nästa dag vandrade upp mot husen. Den ena skylten efter den andra förmedlade Förbjudet område. Ingen fick vara där utan tillåtelse från Station Commander. Det var helt tomt och tyst överallt. Färgen hade flagnat från husen och gigantiska parabolantenner längs vägen var närmast rostiga. Tomt? Övergivet? Här fanns utmärkningen ”abandoned” på Google. Hemlig amerikansk spaningsstation? Vad skulle hända med oss, vi hade inte ens klarerat in i USA.

Ett svar till “Lost?“

  1. Erik skriver:

    Lost? När ni om några dagar tar er genom Aleutian Islands/Alaska Peninsula passerar ni troligen en ö vid namn Akutan. Där finns en vik vid namn Lost Harbor 🙂 Har ni tittat mycket på TV ska ni kan hända inte gå in där…

Lämna ett svar