Dofter och lukter ombord

september 26th, 2010

Kökslagen bakar bröd nästan varje dag. Tio olika Finax färdiga mjölblandningspåsar finns att välja på. Igår bakade Kåre franskt lantbröd, idag bakar Jörgen trekornsbröd. Niklas och Lotta gör kakor, i förrgår chokladbollar, igår mandeltårta(!) Alla experimenterar med kryddor i maten nu när vi har tid, och särskilt när konserver ska hottas upp. Det doftar i båten av ingefära, vitlök, kanel, curry och nybakat bröd. Det doftar godis också, när olika hemliga godispåsar kommer fram ur gömmorna och överraskningsläggs i en burk vi har gemensamt i en korg. Ibland är burken tom, ibland full.
På toa luktar handdukarna surt som sjutton. Kökshanddukar och trasor är inte sämre. Lakanen i sovkojerna sänder ut en nattstånden mindre angenäm lukt om man kommer nära. Våra Woolpower underställ lever upp till löftet om att inte lukta, men resten av oss doftar inte rosor. Sex par varma ullsockar bär personliga lukter med sig och runt lika många polarstövlar, som står uppradade i kuvösen, sprider sig en intressant luktkomposition.
En skolad näsa skulle kunna göra en intressant exkursion i Ariel IV:s innandöme.

3 svar till “Dofter och lukter ombord“

 1. Marie skriver:

  Nja, kan det vara en doft av den finare världen, med unik bouquet 🙂

 2. Enis skriver:

  Hallå på er! Vilka välskrivna och spännande blogginlägg tack 🙂 fanns det någon pub på ön? 😉
  Skön tankeställare efter ”dofttexten” till oss här hemma i Stockholm som just nu små gnäller att tvättmaskinen inte fungerar och att vi måste gå ”ända” ner till tvättstugan :))))

 3. Londa skriver:

  Heja kusin LOTTA!!!! (Chokladbollarna måste varit Lottas idé.)

Lämna ett svar