Seglingskväll ombord

september 29th, 2010

Solen gick ner i väster över Berings hav. En strålande fullmåne kom samtidigt upp i öster. Himlen sprakade av färger som aldrig kan återges på bild. En ensam stormsvala dök och lekte som ett busigt barn, upp och ner runt båten, svingande sig i uppåtvindar. För mig blev stunden en sorts andlig upplevelse i naturens skönhet. När jag kikade ner i salongen satt Kåre vid fotogenlampan, med en kopp rött te lutad över en bok. Niklas och Lotta hade vakt och stod i aktre sittbrunnen, pratande och skrattande. En svag slinga av klassisk musik nådde mig från båtens inre. Eric satt i stora sittbrunnen, kuvösen, och skrev i sin dagbok. Jag kurade bredvid och skrev min blogg. Ariel IV, vårt hem, strävade på i sex knop och la lugnt sjömil efter sjömil bakom sig. Inget land i sikte. Berings hav är stort.

4 svar till “Seglingskväll ombord“

 1. Marie skriver:

  Jag bara undrar vad Jörgen hade för sig då när alla andra var så upptagna?

 2. Martin Boye skriver:

  Vi tänker på er!

  kramar från Martin, Marcela & Benjamin

 3. Bengt skriver:

  Ja, jag undrar också vad Jörgen har för sig…. Kanske ”degade”. (Bak på gång). Eller halv kopp hett vatten, två rågade skedar kaffe och en god bok.

  Glöm inte skriva i loggboken, Jörgen. 🙂

 4. Magnus skriver:

  Vilket fantastiskt äventyr ni alla har/har haft!
  Lotta, Niklas många kramar från Flemma och Doha

Lämna ett svar