Harbor wiew

september 30th, 2010

I hamn i Dutch Harbor, vad händer? Harbour master meddelade via VHF vilken fiskebåt vi skulle förtöja utanpå. Tull och immigrationsmyndigheten kom ner i båten i form av Stephanie. Snygg och trevlig kvinna i uniform ställde några frågor om båt och besättning, inte ett ord om vapen, den fråga som vi varit mest oroliga för. Inköp av billig cruisingpermit för ett år, lite trevligt småsnack så gav hon oss sitt kortnummer så vi kan handla förmånligt i mataffären. Så var vi inklarerade och lagligen i USA.

Efter sju seglingsdagar orkade vi inte gå och handla och ville inte laga konservmat, puben Harbor Wiew som råkade ligga hundra meter bort, blev vårt mål. Jättestora pizzor och jättestora tillbringare med öl. En hel del skålar för Nordvästpassagens lyckade genomkorsande. Norvästpassageseglarna blev lite snedseglare den kvällen. Det var lördag. Först kom de raggiga krabbfiskarna i ruffa kläder, många med skägg och långt hår. Sedan kom lokala ungdomar, aleutians, vänliga med glada skratt. Vi dansade tillsammans med dem, eller rättare sagt studsade runt golvet i nyframplockade gympadojor. Polarstövlarna fick vila några dagar. Vi hade kämpat hårt och kände oss jäkligt stolta och glada.

8 svar till “Harbor wiew“

 1. Bengt skriver:

  Fy f-n va kul det låter. Väl förunnat er. Ät krabba, må gott, dansa och njuuuut.

 2. Anna Eronn skriver:

  Hipp hipp hurra! Framme i DH och hela nordvästpassagen avklarad. Vilket äventyr! Tack för att vi får vara med på resan genom bloggen.

 3. Nisse o Bosse skriver:

  Grattis till er prestation att passera Nordvästpassagen! Vi har med stort intresse och ibland med hjärtat i halsgropen följt era strapatser bland isberg och oväder. Vi önskar er en angenäm slutseglats.

 4. Ewa skriver:

  Jag hoppas att ni dansade hela natten lång…. 🙂 Jag längtar efter att få se er snart…. Hoppas bara att ni har tagit en rejäl dusch först 🙂

 5. Anneli och Micke skriver:

  Jaa en riktig dusch….själv har jag varit ute med kollegor…ätit tapas…druckit vin, mysiga vänner…
  Hälsar Anneli

 6. Marie skriver:

  Hej!
  Vad ni än gjorde på Harbor Wiew, så är ni värda det 🙂
  Ser klart fram mot att ses snart!
  Kramar till er ALLA, Marie

 7. David Nutt skriver:

  So excited for you. Glad entry into the good ol’ US was easy. Wish we could have been there with you. Cheers, from all on DANZA.

 8. Rolf o Deborah, Northern Light skriver:

  Vi vill grattulera till eran framgångsrika segling. Båt och besättning tryggt i hamn. Ni är ett fint föredöme för alla som vill leva ett liv på naturens vilkor.

Lämna ett svar