Jobb, jobb, jobb …

juni 30th, 2011

28 juni

Fem arbetsdagar har gått åt till att röja under däck, skura rent från fågelskit och tallbarr,tvätta sidor och vattenlinje rena, vinscha upp de urtunga seglen ur förpiken och få dem på plats, storseglet på bommen, fock och genua på sina respektive rullar på förstagen. Efter seglen kom två utombordsmotorer till dingarna och två cyklar, upp ur förpiken. Jag blir lika förvånad varje vår över hur stor förpiken är, hur många saker som kan komma upp ur den.

Gerry, som har sett till båten under vintern, hjälper oss att fixa en ny lucka för att ersätta den som tjuvarna slagit sönder. Eric lagar Stor Alf, stora autopiloten. Den la av strax innan Dutch Harbour förra hösten. Nu visade det sig att hela motorn gått sönder. Den borde ha klarat även gigantvågorna på Bering Sea. Men Stor Alf kanske dog i förvirringen över att kompassen inte fungerade så nära Nordpolen. En halv dag gick åt till att hitta och lägga in alla navigationsprogram i den extra dator vi haft med oss hemifrån. Och tusen andra småsaker … Efter den första semesterveckan är vi helt slut!

8 svar till “Jobb, jobb, jobb …“

 1. Bengt skriver:

  Hej på er. Kul att se både blogg och Spot igång. Jobbigt med all röra i båten. Låter som en adventskalender. Öppna en lucka och se vad det finns bakom… och när sista luckan är öppnad då kommer det ännu roligare upplevelser…. 🙂 Alla hälsar från Lerberget.

 2. paula o Tomas skriver:

  Åh sicket slit! men snart är det klart och sen är ni på väg, vi börjar längta efter att komma iväg och få se hur det är i Alaska och ombord! 🙂
  Ses om ett par veckor,
  paula o Tomas

 3. Jens skriver:

  Får hoppas att semestern blir bättre när allt är på plats igen! Ska bli kul att läsa om era resor på bloggen så lycka till med allt!

  Kram

 4. Erik skriver:

  ojojoj låter inte så bra med allt slit. Vi har fullt upp att få till vår packlista och försöka börja landa i att vi ska iväg och segla med ert sällskap i er fina båt. Det ska bli så spännande! Ses snart kram Cecilia&Erik 🙂

 5. Elizabeth "Syss" Boye skriver:

  Så ofantligt tråkigt att läsa om era ovälkommna gäster och det spektakel som dom ställde till med…usch för sådant patrask!!!
  Destu roligare är att ni nu har kommit fram och mot all förtvivlan kommit i ordning med det mesta nu.

  *Kommer på mig själv med att sitta och le över minnen från en oförglömlig kväll/natt på Hven någongång, inte alls för så länge sen…. 😉

  Håll oss uppdaterade med era äventyr så håller vi er underrättade med livet på landbacken…som t.ex. att Benjamin har sagt ”Farmor” för första gången 😉 Vilken lycka!!

  Bamsekram,
  Syssan

 6. Åsa skriver:

  Min brorsa lättade från Kastrup idag på väg till er för att dela öden och äventyr några veckor… jag är avis så jag blir blå!
  Ser fram emot att följa er på bloggen!
  På återseende Åsa 🙂

 7. It is good to be reading your blog again. It sounds like a lot of work getting Ariel back in shape. Sorry about the vandalism. We look forward to more tales of your travels.

 8. Kristina skriver:

  Hej Bill och resten av gänget ombord:)
  Ska bli jätteroligt att följa Bill på hans äventyr med er i Alaska.
  Hoppas ni alla får det riktigt trivsamt och får uppleva mycket på er resa.
  Kram från skåne ,Kristina

Lämna ett svar