Alaska ett naturparadis – men visum till USA ett h-e

januari 31st, 2010

Bilden illustrerar vår längtan efter att komma iväg. Ariel IV i frihet, under segel, i vindens och vågornas värld. Nästa gång till Nordvästpassagen … Men det är fyra månader dit. Förberedelser är inte bara roliga. Vi jobbar båda heltid och vill helst använda vår nuvarande begränsade fritid till att utrusta båten, kolla sjökort och läsa om de ställen vi kommer att besöka. Resolute Bay i Nunavut, smaka på det. Alaska verkar också vara ett fantastiskt område i världen som vi ”får på köpet”. Tidigare har vi mest läst om isbjörnar och Arktis djurvärld, nu inser vi att grizzlybjörnar och örnar också kommer att möta oss.

För att komma till Alaska måste vi till USA och för att få lov att träda innanför deras gränser måste vi fylla i blanketter  och ta fram olika bevis på att vi inte tänker stanna där. Vi måste bevisa att vi har ett arbete som vi bara har ledigt från en begränsad tid, att vi har tillräckligt med pengar för att återvända hem, att vi har betalt in diverse avgifter osv och vi måste åka hela vägen  till Stockholm för en särskild intervju. Köpenhamn går inte … Vi känner oss inte särskilt välkomna till det stora landet i väster, men det är ju inte björnarnas fel förstås …

4 svar till “Alaska ett naturparadis – men visum till USA ett h-e“

 1. Rasmus skriver:

  Häftig bild! Såg den här artikeln i tidningen idag om visum i USA: http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FO%3DRSS%26ArticleId%3D2010%255C01%255C31%255C369356 Vet inte om det är till någon hjälp eftersom jag inte vet hur länge ni tänkte vara i Alaska. Kram

 2. Janne & Maria skriver:

  Hej

  När grabben skulle jobba i USA i mer än 6-mån var han tvumgen och flyga till Sth, USA :s ambassaden för att genomgå en utredning så han inte skulle stanna kvar, mest pappersexercis men de har ju problem med alla dessa som imigrerar ditt.

  PS. Visst är världen bra liten var uppe idag och jobbade på ett företag i GBG, de låg längs havet och man såg alla båtar som låg kvar i vattnet när vi Lunchade.
  Gissa ,, skulle Hälsa från Ulla som också har seglat jorden runt och ni hade väl träffats någonstans på jordens bredgrader.

  Lycka till med planneringen vi kommer efter 🙂

  Era bordsgrannar på säsongsavslutningen på Råå hamnservering Janne o Maria

 3. S/Y Mary skriver:

  Ibland verkar byråkratin inte veta några gränser. Men det kommer att vara värt det. Grymt snygg bild för övrigt. Kram, Linda

 4. Håkan skriver:

  Jättespännende att läse er blogg.
  Men en blogg får icke stå still.
  När man nyfiken läser ver dag och den icke är uppdaterd på en halv måned, blir man besviken. Please berett litt oftere vad som hender.
  Lycke till med er reise.

Lämna ett svar