Landkrabbor

maj 26th, 2014

Stugan i LerbergetEn månad har plötsligt runnit förbi. Vi sa adjö till Ariel IV i Guyamas, Mexico. Hon svettas säkert nu. Undrar om krossade tomater och annat burkinnehåll är kokt när vi kommer tillbaka. Undrar om möss och kackerlackor har byggt bo i våra kojer. Undrar om ökensanden lyckats ta sig in genom luckor och ventiler eller om orkaner slitit av täcket. Undrar om hon redan saknar oss och känner sig ensam, men det finns många andra långfärdsbåtar runt omkring förstås.

Nu bor vi på land i en liten friggebod hos goa vännerna Josette och Markus i Lerberget. Som tur är ligger stugan vid vatten…

Om några veckor flyttar vi in i stendjungeln, staden Helsingborg, till vår lägenhet på Söder.

Kommentera » | 6 Kommentarer »

Jag ville bara gråta

maj 12th, 2014

ImagineVarför är det så ofta de goda som tas bort? Jag grät hejdlöst i januari 1980 då John Lennon brutalt och helt meningslöst blev skjuten i ryggen av en ung drogberoende och psykiskt sjuk man vid namn Chapman. Fortfarande spekuleras kring varför han sköt Lennon. Varje dag, i Strawberry Fields, i Central Park NYC ligger det nya blommor runt en vacker liten mosaik på marken. Ordet Imagine är inristat mitten som en symbol för det som John Lennon stod för, hur mycket bättre världen skulle bli om alla engagerade sig. Runt omkring fanns ett allvar och eftertänksamhet som vi inte på samma sätt såg på 9/11 Memorial site. Här satt också gitarrister i olika åldrar och med olika bakgrunder. De spelade stillsamt Johns Lennon och Beatles låtar, ”Let it be”, ”Girl”,  ”Hey Jude” ,”All we are saying… och ”Imagine”!

Kommentera » | 1 Kommentar »

Frihetens tår

maj 9th, 2014

FrihetsgudinnanTårna i förra blogginlägget tillhörde Frihetsgudinnan. För att komma in och få se henne, ”Världens största symbol för frihet”, eller ”Liberty Enlightening the World” (Friheten upplyser världen), som det står i broschyrerna, så var vi tvungna att gå igenom två utdragna säkerhetskontroller, jämförbara med flygplatsernas. Kanske är man rädd för att nästa terrorist attack skall slå just mot frihetens symbol nummer ett. Så kan det gå när man trampar på andras tår och gör folk arga. Vad gör man inte för att försvara sin egen rätt till frihet även om det sker på andras bekostnad. Den franske skulptören Frederic Bartholdi hade en dröm om en frihetssymbol. Det tog honom 20 år att förverkliga Frihetsgudinnan och han trodde verkligen då 1886, att världen skulle bli mycket bättre…

Kommentera » | Inga kommentarer »

Gissningstävling

maj 7th, 2014

TårVi har gått vilse bland King Kong och hans kompisar. Birgitta är nästan nertrampad. Vems tår är i vägen? Vågar du gissa? Rätt svar kommer att gillas tre gånger …

Kommentera » | 7 Kommentarer »

Still in love after all these years…

maj 5th, 2014

IMG_1387Inte 30 åriga kriget inte, nej! Vi firar idag, valborgsmässoafton 2014, vårt ”Pärlbröllop”, 30 år av tilltagande gemensam fokusering på vad som är viktigt för oss båda i livet; barnen, pojkarna som vi, nu på distans, känner oerhörd tacksamhet för att dom mår bra och utstrålar optimism och glädje inför sin framtid och att vi får göra det vi älskar mest av allt, att resa, genom länder och kulturer, över hav och oceaner, men också en resa i livet själv för ökad insikt och förståelse för oss själva och för andra.

Vi tillbringade dagen som turister i New York City, bland annat vid Ground Zero och 9/11 Memorial site där 3000 människor dog, varför och till vilken nytta, det ger ett alldeles speciellt perspektiv på vad som hände före och efter 9/11, skuldbördan blir allt svårare att förstå. På platsen där de två tornen stod har man skapat två gigantiska fyrkantiga bassänger, kallat ”Reflecting Absence”. Vattnet rinner 10 meter ner mot mitten och störtar sedan ner i ett okänt hål och inre mörker. Från detta djup tog vi oss upp till Empire State Building och fick ett helt annat fritt perspektiv över hela NYC, 102 våningar upp landade en duva precis framför oss helt orädd för höjden och oss.

På kvällen firade vi med supé på en Thai restaurant och såg sedan en makalös föreställning av ”Phantom of the Opera”. Den har gått oavbrutet i 25 år och blivit längsta showen på Broadway. Uppfyllda av dagens alla upplevelser tog vi ett glas på en irländsk krog, bara för att få prata om och dela alla intryck och minnen, det är därför det är så härligt och underbart att vara två, i 30 hela år!

Kommentera » | 10 Kommentarer »


Startsidan > Blogg

arielfyra@hotmail.com