Goodbye Ariel

augusti 22nd, 2012

Det var tre år sedan vi sist bottenmålade Ariel. Nu är det dags. Hon får vila tryggt på Seaview boatyard i Bellingham, USA under året och får ny tjusig botten när vi återvänder nästa vår.
Hemkomna till Helsingborg kämpar vi med jetlaggen. Nästan alla vänbåtarna på Råå har gett sig av. Litorina och Fri har seglat ut i världen och Christina ligger i Östersjön. Inte ens vår lilla IF Trossen är här. Vi känner oss vilsna och lite ensamma, har redan köpt askorbinsyra och svenska prima disktrasor till nästa års segling.
Men våra goa tre pojkar finns här och de är ju allra viktigast förstås!

Kommentera » | 2 Kommentarer »

Möte efter 12 år

augusti 8th, 2012

Nu, framme i Bellingham, sommarens slutdestination. Från Ketchican i södra Alaska genom BC, Brittish Columbia, till USA, Washington state i ”lower 48”. Från dimma, regn, björnar och valar till sommar, sol, stugor och människor. Från 7 grader i vattnet till omkring 24. Från vandring i vildmark till Olympiad. Från yllebyxor och regnställ till bikini eller inget alls.

Men sommaren största händelse var mötet med ”s/y Synchronicity”, efter 12 år ett möte med familjen från Vancouver som vi seglade med i nästan ett år under vår världsomsegling. Mary och Dave hade barn ombord, två glada, härliga lekkamrater till våra barn på den tiden. Äldsta flicka Leah ska gifta sig i höst och har egen båt med långt komna planer på världsomsegling. Lilla spralliga Jessica är tjuga år och sitter i rullstol efter en olycka när hon var femton. De lever nu ett liv med ”a new normal”.

Kommentera » | 1 Kommentar »

Att lätta ankar på en flygplats

augusti 5th, 2012

Vancouver gav mersmak. Vi vänder gärna tillbaka till Kanada några veckor nästa sommar. Också för att sedan kunna återvända till USA och därmed få en ny ”cruising permit” för vägen söderut mot Golden Gate och Mexico.

Igår lämnade vi Kanada och klarerade in i USA i Roche Harbour, St Juan Islands. Vi insåg inte att vi ankrat på ett flygfält förrän senare när ett sjöflygplan i timmen startade i full fart alldeles framför vår för och ökade startfart ytterligare mellan raden av ankrade båtar i bukten. Lika ofta landade ett plan bakom aktern. Flygbränsledofter sprutade runt oss med vattenångor som propellrarna piskade upp. Nu har vi lättat ankar från flygplatsen och går mot Bellingham där vi ska jobba med båten och sedan lämna den för vintern. Sommar och sol varje dag, elva grader i vattnet.

Kommentera » | 1 Kommentar »


Startsidan > Blogg

arielfyra@hotmail.com