Vi har gått till botten

oktober 25th, 2014

Grand Canyon… men lyckligtvis inte med Ariel IV utan med vandringskängor i Gran Canyon. En sträcka på mer än 2 mil, 1.5 km ner, och lika mycket upp, på en dag. Inte långt från upplevelsen att bestiga Kebnekajse, men i fel ordning och i härlig värme.

Gran Canyon är verkligen GRAND! Enorma stupande och en del mjukt böljande klippor, målade i rött, orange, grönt, vitt och alla möjliga jordnyanser. Lager efter lager av olika geologiska stenarter staplade på varandra under hundratals miljoner år, uppressade ur jordskorpan av naturens ofantliga krafter.

Vi vandrade North Kaibab Trail ner från den vilda norra kanten av kanjonen, men körde sedan 30 mil runt för att få se Colorado River och för att också få uppleva den södra kanten dit fem miljoner människor kommer varje år. Vi rekommenderar dig starkt att åka till Grand Canyon för att få en stor livsupplevelse. Men åk till ena sidan, vandra ner, sov i tält en natt och på Phantom Ranch längs ner i dalen en natt, för att sedan gå upp på andra sidan. Det finns en shuttle buss tillbaka.

Du kommer att tacka oss för tipset.

Kommentera » | 1 Kommentar »

Elaka indianer?

oktober 25th, 2014

Bryce CanyonVi körde vidare med den hyrda husbilen/”landbåten”, från Las Vegas till Utah nationalparker. Hisnande bergsvägar, bråddjup till höger och vänster, fantastiska vyer, 3027 m som högst. Bilmotorn skrek av ansträngning. Minus 2 grader på natten. Två stelfrusna seglare såg solen gå upp över Klippiga bergen.

Legenden berättar att de enorma röda stenformationerna i Bryce nationalpark egentligen är några av de indianer som levde där i gamla tider. De som gjort något ont förvandlades som straff till sten. Vi har svårt att tro att det fanns så många elaka indianer.

Kommentera » | 3 Kommentarer »

Las Vegas, bakom ridån

oktober 24th, 2014

Visst var det spännande att köra hyrd husbil och liksom bli en båt på land …

Las VegasOch visst var det spännande att köra in i spelnästet Las Vegas som vi hört så mycket om. Det var dubbelspännande att vandra längs Las Vegas ”strip” och se låtsas Eiffeltorn, Venetianska palats, Egyptiska pyramider, jättecirkustält, djunglar och mycket mer. Grandiosa ljuseffekter överallt, musik, glitter och glamor. Men bakom de lockande kulisserna satt tusentals människor från hela världen och tömde sina plånböcker. Näää, hit kommer vi inte tillbaka …

Kommentera » | 6 Kommentarer »

Planen är klar!

oktober 9th, 2014

Söderhavet ...Stilla Havet är gigantiskt, täcker nästan halva jorden. När vi började fundera på att korsa det igen, nu norr om ekvatorn, insåg vi inte vilket jättejobb det är att göra en realistisk seglingsplan i området.

Rutten går i stort från Mexiko, via Hawaii, Mikronesien och Filippinerna till Indonesien genom en gigantisk övärld, 300 000 öar och atoller.

Vi måste välja öar att besöka, ta hänsyn till statistiskt framtagna utsikter för vindriktningar, strömmar och framför allt komplicerade orkan- och tyfonsäsonger. Ovanpå allt detta ligger El Nino och lurar med eventuellt helt oväntade vindförhållanden.

Men nu är planen klar och inlagd på vår hemsida www.arielfyra.se, under Nyheter, Stilla havet. Gå gärna in och kolla.

Äventyret är så väl förberett som vi kan. Nu väntar verkligheten som innebär att anpassa oss och båten till varje unik seglingsdag, och att slappa på vita stränder, käka kokosnötter och dyka i akvarieliknande laguner. Det ska vi nog fixa …

Kommentera » | 7 Kommentarer »


Startsidan > Blogg

arielfyra@hotmail.com