Planen är klar!

oktober 9th, 2014

Söderhavet ...Stilla Havet är gigantiskt, täcker nästan halva jorden. När vi började fundera på att korsa det igen, nu norr om ekvatorn, insåg vi inte vilket jättejobb det är att göra en realistisk seglingsplan i området.

Rutten går i stort från Mexiko, via Hawaii, Mikronesien och Filippinerna till Indonesien genom en gigantisk övärld, 300 000 öar och atoller.

Vi måste välja öar att besöka, ta hänsyn till statistiskt framtagna utsikter för vindriktningar, strömmar och framför allt komplicerade orkan- och tyfonsäsonger. Ovanpå allt detta ligger El Nino och lurar med eventuellt helt oväntade vindförhållanden.

Men nu är planen klar och inlagd på vår hemsida www.arielfyra.se, under Nyheter, Stilla havet. Gå gärna in och kolla.

Äventyret är så väl förberett som vi kan. Nu väntar verkligheten som innebär att anpassa oss och båten till varje unik seglingsdag, och att slappa på vita stränder, käka kokosnötter och dyka i akvarieliknande laguner. Det ska vi nog fixa …

7 svar till “Planen är klar!“

 1. wonderful and we will follow you on your website

 2. Gunilla Lundström skriver:

  Önskar Er fortsatt lycka på de sju haven! Skall bli så roligt att följa ER resa på bloggen. Har på avstånd följt Er ända sedan den första jordenruntseglatsen. På detta sätt har landkrabban och husbilsåkaren även kommit ut på flera seglatser.

 3. Marie skriver:

  En fantastiskt vacker bild! Håller tummarna att er segling blir lika fin…..
  ÖNSKAR ER ALL LYCKA TILL <3
  Kram Marie

 4. Alf Eriksson skriver:

  Spännande, det skall bli trevligt att följa er på er fantastiska segling. Eva och jag önskar lycka till och hoppas ni får en fin tid tillsammans.

 5. Folke Nilsson skriver:

  Önskar er lycka till under denna till synes fantastiska seglats. Under er tid till sjöss kommer jag att passera 65, men förmodligen fortsätta att knega 50% på VC i Kungshamn.
  Lycka till och det ska bli spännande att följa er på hemsidan!

  Folke och Maggan

 6. Ulla & Ingemar skriver:

  Har precis läst om er planerade spännande resa på den många haven. Har följt er på era tidigare resor med stor glädje och ser nu fram emot att få följa (med) er på nästa stora långa resa.
  Önskar er ALL LYCKA!

  Kramar Ulla & Ingemar

 7. Mitch skriver:

  Tapez votre commentaire Vous pouvez utiliser ces mots-clés HTML : <a> <abbr> <acronym> <b> &ltogl;ckquote&bt; <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <strike> <strong> Notify me of followup comments via e-mail Prévenez moi de tous les nouveaux articles par email.

Lämna ett svar