Vi har gått till botten

oktober 25th, 2014

Grand Canyon… men lyckligtvis inte med Ariel IV utan med vandringskängor i Gran Canyon. En sträcka på mer än 2 mil, 1.5 km ner, och lika mycket upp, på en dag. Inte långt från upplevelsen att bestiga Kebnekajse, men i fel ordning och i härlig värme.

Gran Canyon är verkligen GRAND! Enorma stupande och en del mjukt böljande klippor, målade i rött, orange, grönt, vitt och alla möjliga jordnyanser. Lager efter lager av olika geologiska stenarter staplade på varandra under hundratals miljoner år, uppressade ur jordskorpan av naturens ofantliga krafter.

Vi vandrade North Kaibab Trail ner från den vilda norra kanten av kanjonen, men körde sedan 30 mil runt för att få se Colorado River och för att också få uppleva den södra kanten dit fem miljoner människor kommer varje år. Vi rekommenderar dig starkt att åka till Grand Canyon för att få en stor livsupplevelse. Men åk till ena sidan, vandra ner, sov i tält en natt och på Phantom Ranch längs ner i dalen en natt, för att sedan gå upp på andra sidan. Det finns en shuttle buss tillbaka.

Du kommer att tacka oss för tipset.

Ett svar till “Vi har gått till botten“

  1. The botten is nådd, nu går det bara uppåt..

Lämna ett svar