Att lätta ankar på en flygplats

augusti 5th, 2012

Vancouver gav mersmak. Vi vänder gärna tillbaka till Kanada några veckor nästa sommar. Också för att sedan kunna återvända till USA och därmed få en ny ”cruising permit” för vägen söderut mot Golden Gate och Mexico.

Igår lämnade vi Kanada och klarerade in i USA i Roche Harbour, St Juan Islands. Vi insåg inte att vi ankrat på ett flygfält förrän senare när ett sjöflygplan i timmen startade i full fart alldeles framför vår för och ökade startfart ytterligare mellan raden av ankrade båtar i bukten. Lika ofta landade ett plan bakom aktern. Flygbränsledofter sprutade runt oss med vattenångor som propellrarna piskade upp. Nu har vi lättat ankar från flygplatsen och går mot Bellingham där vi ska jobba med båten och sedan lämna den för vintern. Sommar och sol varje dag, elva grader i vattnet.

Ett svar till “Att lätta ankar på en flygplats“

 1. Janne Backe skriver:

  Hej på er!

  Det verkar som årets Ariel segling går mot sitt slut. När dyker ni upp på brygga F? Äventyren kan ju fortsätta i Öresund ett tag till. Vi får väl ordna en långseglarträff i september någon gång, varför inte på Flakfort.
  Vi har efter en tid i Stockholms skärgård nu kommit till Harstena i Gryts skärgård. I morgon bär det av till Gottland för ett par dagars uppehälle med sonen. Sedan fortsätter vi mot hemmahamnen ditt vi skall anlända senast 19e aug. Hoppas vi ses då.

  Hälsningar
  Stina och Janne
  s/y Liv

Lämna ett svar