Frihetens tår

maj 9th, 2014

FrihetsgudinnanTårna i förra blogginlägget tillhörde Frihetsgudinnan. För att komma in och få se henne, ”Världens största symbol för frihet”, eller ”Liberty Enlightening the World” (Friheten upplyser världen), som det står i broschyrerna, så var vi tvungna att gå igenom två utdragna säkerhetskontroller, jämförbara med flygplatsernas. Kanske är man rädd för att nästa terrorist attack skall slå just mot frihetens symbol nummer ett. Så kan det gå när man trampar på andras tår och gör folk arga. Vad gör man inte för att försvara sin egen rätt till frihet även om det sker på andras bekostnad. Den franske skulptören Frederic Bartholdi hade en dröm om en frihetssymbol. Det tog honom 20 år att förverkliga Frihetsgudinnan och han trodde verkligen då 1886, att världen skulle bli mycket bättre…

Lämna ett svar